Κοινωνία

09 Οκτωβρίου 2019 13:48 Τελευταία ενημέρωση : 09 Οκτωβρίου 2019 21:57

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Εργασίας

Διάβασέ μου το...

Δεκάδες άτομα μπήκαν στο κτήριο του Υπουργείου. Στην δημοσιότητα βίντεο από την εισβολή. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο "Ρουβίκωνας".

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Εργασίας
-

Εισβολή στο υπουργείο Εργασίας έκαναν γύρω στις 13:10 της Τετάρτης περίπου 25-30 μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές, τα μέλη της ομάδας βγήκαν από την οδό Δραγατσανίου και κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο.

Μάλιστα, ορισμένα άτομα ανέβηκαν μέχρι και στον πρώτο όροφο του υπουργείου, όπου και πέταξαν φέιγ βολάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία, μέχρι στιγμής, έχει προχωρήσει σε 6 προσαγωγές.

Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, δημοσιοποίησε βίντεο από την παρέμβαση στοπ Υπουργείο Εργασίας.

Ρουβίκωνας - εισβολή - Υπουργείο Εργασίας

Μάλιστα, σε κείμενό της εξαπολύει επίθεση κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ άλλων αναφέρει πως «εμείς ως μαχόμενος πολιτικός σχηματισμός θα είμαστε όπως πάντα μπροστά. Ενάντια σε αριστερές και δεξιές εκδοχές του καθεστώτος. Ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ενάντια στον θίασο του συστήματος και των εργαλείων του. Μαζί με όλο τον κόσμο του αγώνα. Καλώντας σε συμμετοχή, οργάνωση, επικαλούμενοι την ανάγκη τόλμης, πολύ περισσότερης τόλμης».

Τέλος, ο «Ρουβίκωνας» απευθύνει κάλεσμα, όπως αναφέρει, «μετά από δύο χρόνια, στην βάση και την καλούμε να ανταποκριθεί σε κάλεσμα οργάνωσης και συγκρότησης».

ΓΑΔΑ: δεν υπήρξε εισβολή

Αργά το απόγευμα, σε ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρεται ότι «Σήμερα και ώρα 13.10 ομάδα 30 ατόμων προσέγγισαν το κτίριο του Υπουργείου Εργασίας, στην είσοδο του οποίου υπήρχε αστυνομικός σκοπός. Μέρος της εν λόγω ομάδας πέταξε έντυπο υλικό και στη συνέχεια αποχώρησαν. Ο αστυνομικός ειδοποίησε άμεσα το κέντρο επιχειρήσεων της Γ.Α.Δ.Α. και οι δυνάμεις που κατέφθασαν προχώρησαν άμεσα στην προσαγωγή 6 ατόμων».