Κοινωνία

18 Αυγούστου 2019 15:55

Αναποδογύρισε σκάφος που πήγε να βοηθήσει κολυμβητές που παρασύρθηκαν (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα. Επί τόπου έχει σπεύσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Αναποδογύρισε σκάφος που πήγε να βοηθήσει κολυμβητές που παρασύρθηκαν (βίντεο)
-

Μία μεγάλη επιχείρηση διάσωσης "στήθηκε", περίπου στις 2:30 το μεσημέρι της Κυριακής, στο Λιμανάκι των Γουρνών στο Ηράκλειο.

Όλα ξεκίνησαν όταν, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, ένα αγοράκι, περίπου 10 ετών, ελληνικής καταγωγής, άρχισε να παρασύρεται από τα κύματα.

Ο πατέρας του παιδιού, ένας άνδρας περίπου 50 ετών, έσπευσε να το βγάλει στη στεριά, ωστόσο, παρασύρθηκε και ο ίδιος από τα κύματα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει να καλεί σε βοήθεια.

Στο κάλεσμα του πατέρα ανταποκρίθηκαν δυο κολυμβητές ελληνικής καταγωγής και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι βγήκαν στη στεριά με το παιδάκι, του οποίου αμέσως παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, αλλά και το γιατρό, που βρίσκονταν με ασθενοφόρο στο σημείο.

Ηράκλειο - Κρήτη - φουσκωτό - ατύχημα

Το θρίλερ συνεχίστηκε με την ανατροπή σκάφους του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών, στο οποίο επέβαιναν 2 άτομα, που κινδυνεύσαν να χαθούν στα κύματα προσπαθώντας να σώσουν τον πατέρα του παιδιού που είχε παρασυρθεί στα ανοικτά.

Τους ανθρώπους που "πάλευαν" με τα κύματα επιχείρησε να βοηθήσει και αλιευτικό σκάφος, ωστόσο, δεν μπορούσε να προσεγγίσει, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Συνολικά, κινδύνευσαν 7 άτομα, τα οποία και, τελικά, βγήκαν όλα τους με ασφάλεια στην ακτή.

Οι 3 εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε και ελικόπτερο, ενώ το φουσκωτό σκάφος υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Αξίζει να σημειωθέι ότι στην ευρύτερη περιοχή των Γουρνών σημειώθηκαν, σήμερα, Κυριακή, 2 ακόμη περιστατικά παρ' ολίγον πνιγμών.

Ηράκλειο - Κρήτη - φουσκωτό - ατύχημα

Ηράκλειο - Κρήτη - φουσκωτό - ατύχημα

Πηγή: neakriti.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ