Γενικά

03 Δεκεμβρίου 2018 12:37

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΑμεΑ στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες)

Text to Speech

Διαμαρτυρία με κεντρικό σύνθημα «Τίποτα για εμάς- χωρίς Εμάς» στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας των ΑμεΑ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΑμεΑ στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η Εθνική Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας των ΑμεΑ. Με κεντρικό σύνθημα «Τίποτα για εμάς- χωρίς Εμάς» οι συγκεντρωμένοι πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η εξαίρεση των αναπηρικών επιδομάτων από τον συνυπολογισμό σε εισοδηματικά κριτήρια, η μη μείωση του αφορολόγητου για τα άτομα με αναπηρία, η απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από τα τεκμήρια του εισοδήματος και από τον ΕΝΦΙΑ.

Όπως αναφέρει η ΕΣΑμεΑ σε ανακοίνωσή της «το αναπηρικό κίνημα διατρανώνει το σύνθημά του "Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς" και αγωνίζεται για τη λήψη συντονισμένων μέτρων και στοχευμένων πολιτικών, με στόχο την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, δεδομένου ότι είναι κοινή παραδοχή ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους συγκροτούν μία από τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τα μέτρα λιτότητας και την κρίση, σε όλους τους τομείς της ζωής τους».

Σχετική στάση εργασίας από τις 11.00 έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ (έως τη λήξη του ωραρίου) και η ΓΣΕΕ (έως τις 15.00) προκειμένου τα μέλη τους να λάβουν μέρος στη διαδήλωση.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ - ΕΣΑΜΕΑ

Ξενογιαννακοπούλου: Σχέδιο νόμου για πρόσβαση των ΑμεΑ στις διαδικτυακές εφαρμογές του Δημοσίου 

Την κατάθεση σχεδίου νόμου στη Βουλή για την ισότιμη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρίες στις διαδικτυακές εφαρμογές των φορέων του δημοσίου μέσω φορητών συσκευών, προαναγγέλλει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

«Βασική κατεύθυνση της πολιτικής μας είναι η κατοχύρωση της ισονομίας, της κοινωνικής συνοχής και της ισότιμης συμμετοχής των πολιτών, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα Άτομα με Αναπηρία, προκειμένου να εξασφαλίσουν ίσα δικαιώματα στην εργασία και στην πρόσβαση στη Δημόσια Διοίκηση, καθώς και στην αποτελεσματική εξυπηρέτησή τους από το σύνολο των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα», τονίζει στο μήνυμά της η υπουργός.

Όπως αναφέρει, το σχέδιο νόμου ενσωματώνει σχετική ευρωπαϊκή οδηγία και καταρτίστηκε μετά από διαβούλευση με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ και τη διασφάλιση της συμμετοχής τους ισότιμα στην κοινωνία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ - ΕΣΑΜΕΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ - ΕΣΑΜΕΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ - ΕΣΑΜΕΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ - ΕΣΑΜΕΑ

VIDEO