Γενικά

07 Οκτωβρίου 2018 17:05

Πέθανε ο “Χάτσικο” της Κρήτης (βίντεο)

Text to Speech

Επί οκτώ χρόνια πήγαινε κάθε πρωί σε σούπερ μάρκετ, περιμένοντας μάταια το αφεντικό του που είχε «σβήσει» μέσα στο κατάστημα…

Πέθανε ο “Χάτσικο” της Κρήτης (βίντεο)

Κάθε μέρα, επί 8 χρόνια, εμφανιζόταν στην είσοδο του σούπερ μάρκετ, στην περιοχή των Πατελλών, με την ελπίδα να ξαναδεί τον φίλο του , τον οποίο συνόδευε στα ψώνια. 

Ποτέ όμως δεν έχασε την ελπίδα ότι θα ξαναδεί το αφεντικό του, που είχε πεθάνει, όμως, από ανακοπή μέσα στο κατάστημα. Με θλιμμένο βλέμμα, αποχωρούσε αργά το βράδυ και επέστρεφε στο σπίτι τους.

Ο σκύλος, ή αλλιώς ο “Χάτσικο” της Κρήτης, που συγκίνησε το Πανελλήνιο με την αξιοθαύμαστη αφοσίωση στο αφεντικό του, δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας.

Η κατάσταση της υγείας του γέρικου σκυλιού επιβαρύνθηκε με συνέπεια να μην υπάρχει επιστροφή. Γείτονες που τον φρόντιζαν όσο μπορούσαν, συγκέντρωσαν ένα μικρό χρηματικό ποσό καθώς η ευθανασία ήταν μονόδρομος.

«Δεν ήθελε να «παραδώσει» το πνεύμα του. Περίμενε το αφεντικό του να βγει από το κατάστημα. «Ψυχορραγούσε». Οι δυνάμεις του, τον εγκατέλειπαν. Και όμως δεν ήθελε να πεθάνει», δήλωσε στη nea kriti tv  ο κ. Νίκος Γαρεφαλάκης, κάτοικος Πατελλών ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στα παράσιτα, τα οποία όπως είπε είχαν τσακίσει το σκυλί, το οποίο δεν μπορούσε να αντιδράσει.

«Ο κτηνίατρος μας είπε ότι έπρεπε να του κάνουμε ευθανασία. Μαζέψαμε ένα μικρό χρηματικό ποσό για να το λυτρώσουμε», επεσήμανε ο κ. Γαρεφαλάκης ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους γείτονες οι οποίοι έμαθαν την συγκλονιστική ιστορία του σκυλιού καθώς και το τραγικό συμβάν με το ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του τετράποδου.

«Το πρόσωπο του σκυλιού ήταν πάντα στραμμένο προς το σούπερ μάρκετ, διότι περίμενε το αφεντικό του, το οποίο όμως υπέστη ανακοπή μέσα στο σούπερ μάρκετ. Τον άτυχο ηλικιωμένο τον έβγαλαν από την πίσω πόρτα του σούπερ μάρκετ και έτσι το σκυλί δεν έμαθε ποτέ τι συνέβη στο αφεντικό του», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Ο Χάτσικο αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα της σχέσης του τετράποδου με τον άνθρωπο. Είναι και ένα κοινωνικό μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO