Γενικά

14 Οκτωβρίου 2017 09:22

Η Θεσσαλονίκη βάζει “γκολ στη φτώχεια”

Text to Speech

Σε γήπεδο ποδοσφαίρου μετατράπηκε η πλατεία Αριστοτέλους για ένα τουρνουά που στέλνει μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.

Η Θεσσαλονίκη βάζει “γκολ στη φτώχεια”

Να στείλουν μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού και να βάλουν “γκολ στη φτώχεια” είναι ο λόγος για τον οποίο, το Σάββατο, η πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα μετατραπεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

Οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό το διαφορετικό τουρνουά, θα εναλλάσσονται από τις 11:00 έως τις 14:00. Κάθε αγώνας έχει διάρκεια 14 λεπτά και θα τηρηθούν οι κανονισμοί που διέπουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

«Θα είμαστε εκεί να υποδεχτούμε όλους τους φίλους και να στείλουμε μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού» σημείωσε ο εκδότης του περιοδικού του δρόμου “Σχεδία”, Χρήστος Αλεφαντής, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”. Πρόσθεσε ότι «είναι ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά, όπου δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι».

Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν η Εθνική Αστέγων, η ΧΑΝΘ, το ACT, οι κορασίδες του ΠΑΟΚ, προσφυγόπουλα από ξενώνες φιλοξενίας της ΑΡΣΙΣ, ο Φάρος του Κόσμου, εθελοντές από το Σώμα Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, φίλοι του περιοδικού δρόμου “Σχεδία”, αλλά και όλοι όσοι έχουν διάθεση για χαρά και παιχνίδι.

Οι διαστάσεις του γηπέδου είναι 22x16 μ., πανομοιότυπο με αυτό που χρησιμοποιείται κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO