Πολιτική

Σήμερα15:42

28η Οκτωβρίου: Τα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας

Διάβασέ μου το...

Τι ανέφεραν στα μηνύματά τους οι πολιτικοί αρχηγοί. Σε ποιες εορταστικές εκδηλώσεις παρεβρέθηκαν.

28η Οκτωβρίου: Τα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας
-

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο Περιστέρι.

"Η πατρίδα μας είναι ισχυρή με Ένοπλες Δυνάμεις που διασφαλίζουν την εθνική ακεραιότητα. Στις άλλες πόλεις παρελαύνουν οι μαθητές μας, η επόμενη γενιά, αυτοί είναι η ισχύς της χώρας. Να τους εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα εφόδια να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Αλλά να θυμούνται, πως η Δημοκρατία είναι πολίτευμα που χρειάζεται διαρκή φροντίδα, συμμετοχή και ευπρεπή διάλογο για να συνυπάρχουμε παρά τις διαφορές μας" ανέφερε ο πρωθυπουργός

Τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη παρακολούθησαν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Έχουμε χρέος να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται ως αναθεωρητές της Ιστορίας τα εθνικά μας συμφέροντα: Δεν δεχόμαστε κανενός είδους παζάρι, θέλουμε σεβασμό στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε:

«Το μόνο, λοιπόν, που έχουμε να μοιραστούμε με τους γείτονές μας είναι μια κοινή αντίληψη για σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και να είναι αυτή η βάση της ευημερίας και της προόδου όλων των λαών της ευρύτερης περιοχής».

Στη δήλωσή του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε: «Και τότε και τώρα το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού είναι ένα τεράστιο «ΟΧΙ» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στον καπιταλισμό που γεννά τον φασισμό, την φτώχεια, την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Χρόνια πολλά».

Τη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα παρακολούθησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το παρών στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη έδωσαν αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Βέλγιο: Ο παραδοσιακός αγώνας με βάρκες κολοκύθας πραγματοποιήθηκε στο Κάστερλι (βίντεο)

Δηλητηρίαση στη Φλώρινα – ένοικος ξενοδοχείου: Βλέπαμε τον θάνατο να έρχεται… (βίντεο)

28η Οκτωβρίου: Το ΟΧΙ των Ελλήνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ