Πολιτική

Σήμερα13:34 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα14:35

Κουτσούμπας για Μέση Ανατολή - Ουκρανία: Ο Μητσοτάκης οφείλει εξηγήσεις για την εμπλοκή στους πολέμους

Διάβασέ μου το...

Πυρά στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχετικά με την εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους στην Ουκρανία και την Μέση Ανατολή.

Κουτσούμπας για Μέση Ανατολή - Ουκρανία: Ο Μητσοτάκης οφείλει εξηγήσεις για την εμπλοκή στους πολέμους
-

Πυρά κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί ότι «εμπλέκει χωρίς κανένα όριο και φραγμό τη χώρα μας στους δύο πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για τον λαό μας» εξαπολύει ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως δήλωσε αναλυτικά «η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο των επικίνδυνων σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, εμπλέκει χωρίς κανένα όριο και φραγμό τη χώρα μας στους δύο πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για το λαό μας.

Χτες ο πρωθυπουργός υπέγραψε με τον Ζελένσκι συμφωνία για συνεργασία “σε θέματα ασφάλειας”, ενώ την ίδια ώρα από το Λιμάνι του Πειραιά μεθοδεύονταν η αποστολή πολεμικού φορτίου για το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, την οποία απέτρεψαν οι λιμενεργάτες. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη της συμμετοχής της Ελλάδας με πολεμικά αεροσκάφη F-16 Viper σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση με σενάριο την υποστήριξη πυρηνικών επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα και την ελληνική Βουλή και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα δικαιολογημένα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανακοίνωση της Ουκρανικής Προεδρίας:

– Τι πολεμικό υλικό έχει στείλει η χώρα μας και τι επιπλέον έχει στα σχέδια της να στείλει στην Ουκρανία;

– Ποιους Ουκρανούς εκπαιδεύει, πού και πώς;

– Ποιοι είναι οι πρόσθετοι πόροι που θα δαπανηθούν για την εκπαίδευση των Ουκρανών στα F-16;

– Τι συμφωνίες υπάρχουν για συμμετοχή επιχειρηματικών ομίλων στη λεία της “ανοικοδόμησης”;

– Τι άλλες συμφωνίες έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με το αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι;»

Δημήτρης Κουτσούμπας

Για τις νέες συμφωνίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Προσφυγικό το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «κυνισμός, απανθρωπιά, βαρβαρότητα: Μόνο αυτές οι λέξεις ταιριάζουν στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Αυτοί που σπέρνουν τον πόλεμο και την προσφυγιά, αυτοί που στηρίζουν το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ που αιματοκυλά τον Παλαιστινιακό λαό και βομβαρδίζει το Λίβανο των 2,5 εκατομμυρίων Σύρων και Παλαιστινίων προσφύγων, αυτοί που ρίχνουν “λάδι στη φωτιά” στην Ουκρανία, είναι οι ίδιοι που φτιάχνουν φυλακές για τα θύματα των πολέμων τους.

Όλοι μαζί, νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και ακροδεξιοί έχουν μπει με τα “μπούνια” στη φρενίτιδα της πολεμικής προετοιμασίας και τώρα είναι αντιμέτωποι με τις συνέπειες των εγκλημάτων της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Λίγο πριν στεγνώσει το μελάνι του απαράδεκτου νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που από την πρώτη στιγμή αντιπάλεψε το ΚΚΕ, αποφασίζουν την αναθεώρησή του για την ένταση της καταστολής και των απελάσεων απέναντι στα νέα προσφυγικά κύματα του μακελειού τους.

Προβάλλουν όλοι μαζί, παρέα κι ο κ. Μητσοτάκης, την “πρωτοπορία” της Ιταλίας της Μελόνι, που θα διαχειρίζεται στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων στο έδαφος της Αλβανίας. Δίνουν δισεκατομμύρια σε τρίτες χώρες και στις λεγόμενες πρώτες χώρες υποδοχής για να μετατρέπονται σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών.

Αυτοί που μιλούν για “εργαλειοποίηση” και “υβριδικές απειλές”, παίζουν επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των ξεριζωμένων. Εξασφάλισαν μια στοιχειώδη προστασία στους Ουκρανούς πρόσφυγες, αλλά δεν κάνουν το ίδιο για τα θύματα του σφαγείου που έχει στήσει ο ΝΑΤΟϊκός σύμμαχος και φίλος τους, Ισραήλ. Υποκριτές και Φαρισαίοι!

Οι λαοί είναι οι μόνοι που μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδιά τους. Να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και την πάλη τους για: Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος. Να σταματήσει η εμπλοκή της πατρίδας μας στο μακελειό. Πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες, με χορήγηση ασύλου και μετακίνηση των ξεριζωμένων στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Ισπανία - Βιασμός: 10χρονη έμεινε έγκυος από τον... πατριό της

Καρκίνος: Εμβόλιο για ανοσοθεραπεία με βακτήρια

Θεσσαλονίκη: Μύριζε τα παπούτσια των γειτόνων του και του έβαλαν 1 μήνα φυλακή 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ