Πολιτική

Σήμερα14:10 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα15:10

Παύλος Φύσσας: 11 χρόνια από τη δολοφονία του - Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή

Διάβασέ μου το...

Στη μνήμη του Παύλου Φύσσα διοργανώνονται το απόγευμα αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Κερατσίνι, στο μνημείο του δολοφονηθέντος, με πορεία στο μπλόκο της Κοκκινιάς.

Παύλος Φύσσας: 11 χρόνια από τη δολοφονία του - Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή
-

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, τήρησε η Oλομέλεια της Βουλής, μετά από πρόταση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Τσοκάνη, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 11 χρόνια από τη δολοφονία του.

«Αθάνατος» αναφώνησε ο κ. Τσοκάνης, υπογραμμίζοντας ότι ο Παύλος Φύσσας «ζει για πάντα μέσα από τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας. Γιατί, γνωρίζουμε καλά, πως πρέπει όλοι μας, τον φασισμό βαθιά να τον πολεμάμε». Αναφερόμενος στη διαρκή πάλη του λαού απέναντι στον φασισμό, ο κ. Τσοκάνης, σημείωσε ότι στο 50ό φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή, που ανοίγει τις πύλες του στο πάρκο Τρίτση, υπάρχει ειδικό αφιέρωμα «σε αυτό τον μεγάλο καλλιτέχνη, αγωνιστή και αντιφασίστα».

Την τήρηση του ενός λεπτού σιγή ζήτησε, εκ μέρους του προεδρείου της Βουλής, ο ΣΤ’ αντιπρόεδρος, κ. Λαμπρούλης, με το σύνολο των παριστάμενων βουλευτών (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική, Λύση, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας) να σηκώνονται όρθιοι.

Στη μνήμη του Παύλου Φύσσα διοργανώνονται το απόγευμα αντιφασιστικές συγκέντρωσεις στο Κερατσίνι, στο μνημείο του δολοφονηθέντος, με πορεία στο μπλόκο της Κοκκινιάς.

Ανδρουλάκης: Η δημοκρατία είναι θέμα μόνιμου αγώνα

«Ο Παύλος Φύσσας θα ήταν σήμερα 45 χρόνων. Οι νεοναζί δολοφόνοι του οδηγήθηκαν εκεί που ανήκουν, στη φυλακή. Όμως δεν πρέπει και δεν μπορούμε να εφησυχαζόμαστε. Γιατί και σήμερα που και πάλι η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι σε όλη την Ευρώπη, η μισαλλοδοξία και ο φασισμός μπορούν και πάλι να οπλίσουν χέρια.

Αποτελεί, επομένως, αδιαπραγμάτευτο χρέος όλων των δημοκρατών να συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε οι ιδέες αυτές να βρίσκονται κάθε φορά στη θέση που τους αρμόζει, στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας. Σε ό,τι μας αφορά, η ιστορική μας παράδοση συμπυκνώνεται στα λόγια του ιδρυτή μας: "Η δημοκρατία είναι θέμα μόνιμου αγώνα". Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή»

ΣΥΡΙΖΑ: Τα ακροδεξιά μορφώματα πολλαπλασιάζονται, σηκώνουν κεφάλι, διεκδικούν ρόλο και θεσμικό μανδύα

«‘Έντεκα χρόνια πριν, ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Έντεκα χρόνια μετά την αποτρόπαια δολοφονία, παραμένει επιτακτικό καθήκον ο διαρκής αγώνας ενάντια στον φασισμό, τη μισαλλοδοξία, την κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου. Μπορεί η ηγεσία της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται στη φυλακή, ως αποτέλεσμα της διαρκούς πίεσης του αντιφασιστικού κινήματος, ωστόσο τα ακροδεξιά μορφώματα πολλαπλασιάζονται, σηκώνουν κεφάλι, διεκδικούν ρόλο και θεσμικό μανδύα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ειδικά στην Ελλάδα, η διαρκής απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η αίσθηση ατιμωρησίας, ο αυταρχισμός, αλλά και η υιοθέτηση καθαρά ακροδεξιών θέσεων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και κορυφαίους υπουργούς, έχουν ανοίξει επικίνδυνο μονοπάτι εκ νέου ανάδυσης του φασισμού. Μια τέτοια εξέλιξη πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στηρίζοντας πάντα και συμμετέχοντας ενεργά στο αντιφασιστικό κίνημα, καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην μεγάλη αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, σήμερα Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, στις 5.30 μ.μ. στο Κερατσίνι?»αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση

Ειδήσεις σήμερα:

Σχολεία: Πρώτη αποβολή μαθητή για χρήση κινητού μέσα στην τάξη

Γεωργιάδης: Κανένα φάρμακο χωρίς εξετάσεις που να δικαιολογούν την συνταγογράφηση

Νew York Times: Πως παγίδευσε το Ισραήλ τους βομβητές της Χεζμπολάχ (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ