Πολιτική

Χθες23:29

ΠΑΣΟΚ: Το debate, οι κανόνες και η έρευνα για τα sms του Δούκα

Διάβασέ μου το...

Ορίστηκε το debate των υποψήφιων Προέδρων του κόμματος. Τι ζητάει κάθε πλευρά. Τι απαντά ο Χάρης Δούκας για την αποστολή sms σε πολίτες και την έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

ΠΑΣΟΚ: Το debate, οι κανόνες και η έρευνα για τα sms του Δούκα
-

Του Αντώνη Σεφερλή, από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Την επόμενη Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το debate των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων προέδρων συμφώνησαν στη διεξαγωγή του από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης. Επίσης έχουν συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο διαλόγου θεματικών ενοτήτων, καθώς και στη διεξαγωγή απευθείας διαλόγου μεταξύ τους. Οι ακριβείς λεπτομέρειες και κανόνες θα διευθετηθούν στην επόμενη συνάντησή τους τις επόμενες μέρες.

Ελεύθερο ντιμπέιτ και να μπορούν οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ να ρωτούν ο ένας τον άλλο ζητεί ο Νίκος ΑνδρουλάκηςΜιλώντας στον Real FM, ζήτησε «να είναι για πρώτη φορά ένα ανοιχτό ντιμπέιτ και όχι ένα προκάτ ντιμπέιτ, όπως όλα αυτά που έχουμε συνηθίσει και τα διακομματικά και τα εσωκομματικά των παράλληλων μονολόγων, όπου κάποιοι ρωτούν, αλλά ένα ντιμπέιτ όπου όλοι ελεύθερα να μπορούν να μιλήσουν, οι υποψήφιοι να ρωτήσουν τους υποψήφιους κι έτσι να γίνει ένας διάλογος ανοιχτός», ενώ από του Ζωγράφου, όπου μίλησε το βράδυ, κάλεσε τους συνυποψηφίους του να τολμήσουν αυτήν την καινοτομία, λέγοντας «Μπορούμε να δείξουμε το καινούργιο με έναν ανοιχτό διάλογο. Αν τα καταφέρουμε να είστε βέβαιοι ότι θα συγκινήσουμε και θα έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή. Θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να έχει ισχυρή παρουσία στις 6 και 13 Οκτωβρίου. Ζητώ από τους συνυποψηφίους μου να μην αρνηθούν τον ανοιχτό διάλογο» και προσέθεσε ότι «Και οι έξι πρέπει να είμαστε υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Όταν φιλοδοξείς να ηγηθείς του ΠΑΣΟΚ, σίγουρα φιλοδοξείς να συνδράμεις τον αγώνα και ως βουλευτής».

ΠΑΣΟΚ - Ανδρουλάκης - Γερουλάνος - Γιαννακοπούλου - Διαμαντοπούλου - Δούκας - Κατρίνης

Ανοιχτοί στην πρόταση Ανδρουλάκη δηλώνουν οι Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης. Η Νάντια Γιαννακοπούλου σημειώνει πως «σε κάθε περίπτωση, θα περιμένουμε να δούμε την πρόταση όταν κατατεθεί επίσημα», ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης σηλώνει πως πρέπει οι υποψήφιοι «να πούμε καθαρά πώς οραματιζόμαστε την παράταξη, αν συζητάμε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, αν θέλουμε μεγάλη παράταξη ή ένα μικρό και φοβικό κόμμα».

Την ανάγκη για ευρύτερη συνεργασία στην κεντροαριστερά τόνισε ο Χάρης Δούκας, μιλώντας στα Parapolitika FM, τονίοντας ότι «το βασικό πρόβλημα νομίζω του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι αυτήν την προηγούμενη περίοδο ήταν κλειστό και φοβικό, ενώ εγώ θέλω να είναι ανοιχτό, συμμετοχικό, θέλω να ενώσω όλες τις γενιές, να υπάρχουν όργανα που να λειτουργούν και όλοι οι άνθρωποι που συναντάμε όλη αυτήν την περίοδο, δυόμισι μήνες τώρα, να αισθάνονται ότι έχουν ρόλο, ότι έχουν λόγο».

Ηγεσία παρούσα στην κοινωνία εγγυήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος, σε φίλους του κόμματος, κατά την περιοδεία του σε Λακωνία και Μεσσηνία, δηλώνοντας μεταξύ άλλων, «Η κοινωνία περιμένει από εμάς, με αγωνία, να δείξουμε ότι δεν είναι μονόδρομος η πολιτική της Κυβέρνησης. Και όποια ή όποιος παίρνει αυτήν την πραγματικότητα ελαφρά τη καρδία, μάλλον δεν έχει ιδέα, ποιον ρόλο διεκδικεί και σε ποια ζητήματα καλούμαστε να απαντήσουμε».

Η Άννα Διαμαντοπούλου βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον Βόλο και μίλησε σε κομματικά στελέχη.

ΠΑΣΟΚ - Ανδρουλάκης - Γερουλάνος - Γιαννακοπούλου - Διαμαντοπούλου - Δούκας - Κατρίνης

Εν τω μεταξύ, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων διεξάγει έρευνα, μετά από τις καταγγελίες αποστολής ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από τον υποψήφιο για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Δούκα.

Ο ίδιος σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι «στέλνω μηνύματα από το ίδιο μητρώο που στέλνουν και οι συνυποψήφιοί μου».


Ειδήσεις σήμερα:

Φωταγώγηση Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο - Μητσοτάκης: Οι κολώνες του χθες να μετουσιωθούν στα θεμέλια του αύριο (εικόνες)

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Η στιγμή της σύλληψης του ύποπτου ως δράστη (βίντεο)

ΑΕΚ: Πρώτη με γκολ του Πιερό στο ντεμπούτο του (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ