Πολιτική

Σήμερα12:05 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα15:52

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης επιστρέφει στην ΚΟ, λίγες ημέρες πριν την Κεντρική Επιτροπή

Διάβασέ μου το...

Ο Νίκος Παππάς έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής για επανένταξη του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης επιστρέφει στην ΚΟ, λίγες ημέρες πριν την Κεντρική Επιτροπή
-

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, εν μέσω εντεινόμενης αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη από τους "87", αλλά έως σήμερα τουλάχιστον και από τον κ. Πολάκη, ο οποίος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και διεκδίκησης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο νέος επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, Νίκος Παππάς, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώτσας Τασούλα, για επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην σχετική επιστολή, τυπικώς μεν, αλλά έχοντας και την ιδιαίτερη αξίας της ως αναφοράς, η επιστροφή του Παύλου Πολάκη γίνεται μετά από εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά και του ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία για την επανένταξη του Κρητικού βουλευτή στην κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτό που έλεγαν στενοί συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν υπήρξε καμία επικοινωνία του Στέφανου Κασσελάκη με τον βουλευτή Χανίων, οπότε ο καθένας μπορεί να εκλάβει τη συγκεκριμένη κίνηση ως ακόμη μία χειρονομία, μετά τη διαγραφή Λινού, για την εκτόνωση της κόντρας με τον Παύλο Πολάκη και την αποφυγή της πρότασης μομφής στην Κεντρική Επιτροπή, την οποία φωτογράφιζε με τις τελευταίες αναρτήσεις του ο πρώην υπουργός.


ΣΥΡΙΖΑ - Πολάκης - Βουλή - Επιστολή

Στην πρώτη αντίδραση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Θάνος Πλεύρης, μετά την ανακοίνωση από το Προεδρείο της Βουλής περί της επιστροφής του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για "προσχηματική διαγραφή" και "σηπτική επαναφορά", τονίζοντας ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά αυτό που του αρμόζει, καθώς αποδέχεται την συμπεριφορά του κ. Πολάκη".

Ειδήσεις σήμερα:

Παναθηναϊκός: Η εξήγηση για τα αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Κόρινθος: Νεκρός 16χρονος σε τροχαίο

Πόσο πληθυσμό έχει η Πάρος;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ