Πολιτική

Σήμερα13:38 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα14:58

Μπελέρης: Ο αγώνας μου τώρα αρχίζει – Θα προσφύγω στο ΕΔΑΔ

Διάβασέ μου το...

Η πρώτη δήλωση του ευρωβουλευτή, Φρέντη Μπελέρη, μετά την απόφαση για αποφυλάκισή του.

Μπελέρης: Ο αγώνας μου τώρα αρχίζει – Θα προσφύγω στο ΕΔΑΔ
-

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντη Μπελέρη, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος, μετά από 16 μήνες κράτησης στις αλβανικές φυλακές. Ο Μπελέρης στην πρώτη του δήλωση έκανε σαφές πως θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρωθυπουργό.

Η δήλωση του Φρέντη Μπελέρη

«Μετά από 16 μήνες συνεχόμενης κράτησης, είμαι πλέον ελεύθερος και υπερήφανος, αλλά σίγουρα όχι χαρούμενος. Γιατί το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία στην Αλβανία δεν αποκαταστάθηκαν, οι θεσμοί δεν λειτούργησαν, η Δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε με τον τρόπο που έπρεπε.

Η σημερινή απόφαση αποτελεί μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό της δικαίωσης που περιμένει μπροστά μας. Ο αγώνας μου τώρα αρχίζει.

Είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για όσα με πραξικοπηματικό τρόπο μου αρνήθηκε το αλβανικό καθεστώς.

Αλλά και πλέον, ασκώντας τα καθήκοντα του Έλληνα Ευρωβουλευτή, θα μπορώ να εστιάσω στα ζητήματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και κράτους Δικαίου, χωρίς φόβο παρά μόνο με πάθος.

Σήμερα, θα βρεθώ ανάμεσα στα αδέρφια μου στη Χιμαρα. Εκεί όπου ξεκίνησε η περιπέτεια μου και θεωρώ μόνο σωστό να βρίσκομαι.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που με την θαρραλέα απόφαση του να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ άλλαξε την πορεία της ιστορίας μου. Και φυσικά τους στενούς μου φίλους, Άγγελο Συρίγο και Σταύρο Παπασταύρου για την αμέριστη συμπαράσταση τους. Ήταν πάντα εκεί, δε θα το ξεχάσω.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες που όλον αυτόν τον καιρό μου έδωσαν τη δύναμη να μη λυγίσω, να αντέξω και να συνεχίσω να μάχομαι».

Η αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη είναι θετική εξέλιξη, δεν αναιρούνται όσα έχουν συμβεί με το κράτος δικαίου και θεμελιώδεις κανόνες και η Ελλάδα θα συνεχίσει να μεριμνά για την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία και να αναδεικνύει τα ζητήματα που συνδέονται με το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Η αποφυλάκιση του εκλεγμένου ευρωβουλευτή, Φρέντη Μπελέρη, μετά από περίπου 16 μήνες κράτησης και φυλάκισης, αποτελεί μία θετική εξέλιξη. Παρά ταύτα δεν αναιρούνται τα όσα έχουν συμβεί και οδήγησαν στην παρατεταμένη κράτησή του και σε όλα όσα γνωρίζουμε ήδη σχετικά με το κράτος δικαίου και θεμελιώδεις κανόνες. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να μεριμνά για την ελληνική εθνική μειονότητα και να αναδεικνύει τα ζητήματα τα οποία συνδέονται με το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό και Κεκτημένο», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.


Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική - Λούνα παρκ: Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πήρε φάκελο με νέα στοιχεία

Χαλκιδική - ΑΑΔΕ: Υπάλληλος έκανε ζημιές στο αμάξι των ελεγκτών με εντολή του προϊσταμένου του!

Παραολυμπιακοί: Ο Τζούνης πήρε το χάλκινο στη δισκοβολία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ