Πολιτική

29 Αυγούστου 2024 19:34

ΠΑΣΟΚ - Δούκας: Με όποιον και να είμαι στον 2ο γύρο, νομίζω θα καταφέρουμε να γίνουμε κόμμα διακυβέρνησης

Διάβασέ μου το...

Ο κ. Δούκας αναφέρθηκε τόσο στις προκλήσεις του δήμου Αθηναίων, όσο και στις κρίσιμες εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος πρόεδρος.

ΠΑΣΟΚ - Δούκας: Με όποιον και να είμαι στον 2ο γύρο, νομίζω θα καταφέρουμε να γίνουμε κόμμα διακυβέρνησης
-


Αισιόδοξος πως θα βρεθεί στον 2ο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου προέδρου εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Ο κ. Δούκας αναφέρθηκε τόσο στις προκλήσεις του δήμου Αθηναίων, όσο και στις κρίσιμες εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος πρόεδρος.

«Λιώνουμε σόλες. Γυρνάμε παντού, έχουμε αρκετή δουλειά, αλλά είναι νομίζω πολύ καλό το κλίμα. Βλέπουμε μια ελπίδα στον κόσμο και θέλουμε να την κρατήσουμε ζωντανή και να δημιουργήσουμε μια συνθήκη δημοκρατικής ανατροπής στις 6 του Οκτώβρη» σημείωσε ο Χάρης Δούκας αναφερόμενος στην περιοδεία του ανά την Ελλάδα ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ, μπορεί σε αυτή τη πολιτική συγκυρία, να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, να ανοίξει, να ενώσει δυνάμεις και να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έχει ψυχή το ΠΑΣΟΚ, να αποτελέσει την ξεκάθαρη επιλογή προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας στις επόμενες εθνικές εκλογές. Το πιστεύω βαθιά, διότι η κυβέρνηση είναι σε πολύ μεγάλη αποδρομή και η χώρα είναι σε οπισθοχώρηση και οπισθοδρόμηση» ανέφερε ο δλημαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Open

«Στα νησιά φοβάσαι να αρρωστήσεις. Αν συμβεί κάτι, πας σε ένα πρωτοβάθμιο ιατρείο, μετά σε ένα κέντρο υγείας, μετά σε ένα νοσοκομείο, μετά αεροδιακομιδή, ελπίζοντας να μη σου συμβεί κάτι χειρότερο. Και βεβαίως, ακούμε και τραγικές ιστορίες. Υπάρχουν περιοχές, όπου στα νοσοκομεία πέφτουν τα ταβάνια σε ασθενείς, με γιατρούς οι οποίοι λιποθυμάνε από τις εφημερίες. Και το λέω, γιατί χειροκροτούσαμε όλοι τους γιατρούς με την πανδημία, και τώρα τους καλούμε σε επίταξη. Αυτή η κυβέρνηση εξοντώνει το ΕΣΥ και δίνει πάρα πολλά χρήματα σε πάρα πολύ λίγους» σημείωσε ο κ. Δούκας.

«Το πρόβλημα, δεν είναι να αλλάξει η κυβέρνηση και να φύγει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά να αλλάξει συνολικά το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας. Να χτυπήσουμε εδραιωμένα συμφέροντα, ελίτ και καρτέλ. Πάρα πολλοί τομείς “καρτελοποιούνται”» ξεκαθάρισε.

«Είναι δυνατόν να έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί οι τράπεζες με δικά μας χρήματα, 40 δισ. και να ανακοινώνουν υπερκέρδη 3 δις και το ευχαριστώ για την ανακεφαλαιοποίηση, αφού κόπηκαν μισθοί και συντάξεις, έχασαν οι άνθρωποι τα σπίτια τους, είναι να ανακοινώνουν bonus στα διοικητικά τους συμβούλια 1 εκατομμύριο; Και να μην μπορούμε να δώσουμε 100 εκατομμύρια να μειωθεί ο ΦΠΑ και να μη μπορούμε να δώσουμε περισσότερα χρήματα για την υγεία και την παιδεία; Αυτά για να γίνουν θέλουν συγκρούσεις, τομές και ανατροπές,  και όχι συμφιλίωση με την αγορά.

Ακούμε τους γονείς και περιμένουν ξανά ένα κουπόνι, το καλάθι του μαθητή, για να αγοράσουν 5 πράγματα. Δηλαδή με κουπόνια θα ζούμε; Ζητάμε αξιοπρέπεια. Και αυτήν πρέπει να επιστρέψουμε πίσω στον κόσμο. Η χώρα είναι σε μεγάλη περιδίνηση. Ήρθαν 32 δισεκατομμύρια για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και έχει απορροφηθεί μόλις το 1% από τα κονδύλια για την ανθεκτικότητα. Έχουμε άλλα 70 δισεκατομμύρια που έρχονται από το ΕΣΠΑ και τις ΚΑΠ και έχουμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ που είναι ο πρωτογενής τομέας, με σκανδαλώδεις διαδρομές χρήματος και έρχονται μάλιστα ελεγκτές τον Σεπτέμβριο. Έχουν αλλάξει 5 διοικήσεις. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα βρεθούμε ξανά σε νέα αδιέξοδα, είπε ο Χάρης Δούκας

Έχει εθνικά χαρακτηριστικά αυτή η κάλπη, διότι η χώρα, πρέπει άμεσα αλλάξει κατεύθυνση. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε. Το ΠΑΣΟΚ πάντα, ιστορικά, ήταν μπροστά στα δύσκολα, σήκωνε ανάστημα και αυτό θα κάνουμε και τώραΚάνουμε ένα μεγάλο αγώνα, έτσι ώστε το ΠΑΣΟΚ να ανοίξει, να ενώσει δυνάμεις με προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες, που αξιακά θέλουν να μπουν στην πρώτη γραμμή, ως στρατιώτες όχι στρατηγοί, όχι για να ξεπλύνουν παλιές αμαρτίες, άνθρωποι που δε μας λοιδόρησαν και δε μας χλεύασαν.

Ο κ. Μπακογιάννης δεν έχει αποδεχθεί την ήττα του, συνέχεια βγάζει δηλητήριο και κάνει κακό στην πόλη. Τον ενοχλεί πάρα πολύ όχι μόνο ότι έχασε, αλλά ότι η Αθήνα αλλάζει σελίδα. Πηγαίνετε να δείτε πώς ήταν με την προηγούμενη διοίκηση ο Βοτανικός και πώς είναι τώρα. Εκεί που έπρεπε να κατασκευαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού, όταν εγώ ανέλαβα, υπήρχε ένας λόφος 10 μέτρα σκουπίδια, και γύρω στα 11 κτίρια τα οποία δεν είχαν γκρεμιστεί.

«Η τάχα δεδομένη χρηματοδότηση δεν ήταν ποτέ δεδομένη. 15 χρόνια ακούμε για τον Βοτανικό και τώρα θα προχωρήσει. Θεωρούν ότι οι Δήμαρχοι είναι επαίτες και ότι πρέπει να υπάρχει ένα κεντρικό σύστημα, συγκεντρωτικό, υδροκέφαλο το οποίο να μπορεί να αποφασίζει για όλους. Και ότι οι Δήμαρχοι δεν μπορούν να είναι πρωταγωνιστές, όπως μπορούν σε όλη την Ευρώπη. Όταν ήρθε η τρόικα και μπλέξαμε με τα μνημόνια μας είπε ότι το νούμερο ένα πρόβλημα στη χώρα, για τις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά, τη διαπλοκή, για τη χρεοκοπία είναι γιατί ότι δεν έχουμε προχωρήσει επί της ουσίας στην αποκέντρωση. Ο συγκεντρωτισμός αυτήν την περίοδο είναι τρομακτικός. Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξουμε και ένας Δήμαρχος μπορεί να το κάνει πράξη» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Με όποιον και να είμαι στον 2 γύρο, νομίζω θα τα καταφέρουμε και θα ξαναδημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει και να αλλάξει την πορεία της χώρας. Όχι για την εξουσία, αλλά για τον εκδημοκρατισμό της εξουσία» είπε χαρακτηριστικά για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Χάρης Δούκας

Ειδήσεις σήμερα

ΣΥΡΙΖΑ: Ραγδαίες εξελίξεις και πίεση για νέες κάλπες

Πάτρα - Απάτη με κάλπικες λίρες: Έδωσε 45000 ευρώ και πήρε... φλουριά βασιλόπιτας

Δίκη για το Μάτι - Μάρτυρας: Είδα τον ιερέα πατέρα μου να ζητά συγγνώμη από τον Θεό και να πνίγεται στα κύματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ