Πολιτική

28 Αυγούστου 2024 19:32 Τελευταία ενημέρωση : 28 Αυγούστου 2024 19:58

ΣΥΡΙΖΑ - Λινού μετά τη διαγραφή της από την ΚΟ: Αγαπητέ κ. Κασσελάκη... δεν παραδίδω την έδρα μου

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αθηνά Λινού μετά τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ - Λινού μετά τη διαγραφή της από την ΚΟ: Αγαπητέ κ. Κασσελάκη... δεν παραδίδω την έδρα μου
-

Την απόφασή της να μην παραδώσει τη βουλευτική της έδρα, παρά τη διαγραφή της και επισήμως από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε με δήλωσή της η Αθηνά Λινού, απευθυνόμενη μάλιστα προσωπικά στον Στέφανο Κασσελάκη.

Η ανακοίνωση της Αθηνάς Λινού:

«Αγαπητέ κ. Kασσελάκη,

Mου ζητήσατε σήμερα μέσω του Διευθυντή του γραφείου σας, κου Καπνισάκη, να παραιτηθώ από τη θέση μου ως βουλευτή του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικαλούμενος δήθεν έλλειψη διαφάνειας στο έργο μου και κάνοντας ήδη σχετικές δημόσιες δηλώσεις. Με τον τρόπο αυτό μου ζητάτε να αποδεχθώ μιαν ανύπαρκτη ενοχή. Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου. Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής.

Και είναι απορίας άξιο πότε προφθάσατε να διαβάσετε τις 459 σελίδες με στοιχεία που αποδεικνύουν την άψογη διαχείριση της Prolepsis ώστε να προβείτε στην ηθικώς και λογικώς μετέωρη αξίωσή σας. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου».


Η Λινού εκτός Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Αθηνά Λινού τέθηκε και επισήμως εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του κόμματος, με τον ΣΥΡΙΖΑ να την καλεί να παραδώσει την έδρα της.

Τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κοινοποίησε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ο νέος επικεφαλής Νίκος Παππάς. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την απάντηση της Αθηνάς Λινού στο αίτημά του να παραδώσει την έδρα της.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτηθείς για την κα Λινού ανέφερε σε δηλώσεις του στο MEGA ότι «δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της και το γραφείο μου έχει ζητησει την παραίτησή της και την διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας. Δεν έχει απαντήσει σε τίποτα, ούτε τηλεφωνήματα, ούτε sms ούτε και whatsapp. Αναμένουμε την απάντησή της. Είναι καταγεγραμμένο το αίτημα που έχουμε κάνει είναι ξεκάθαρο πρέπει να παραδώσει την έδρα της στην πρώτη επιλαχούσα. Η απάντηση σε μηνύματα είτε είναι τηλεφωνικά είτε γραπτά είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης και τη διερεύνηση των καταγγελιών κατά της κας Λινού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας σαφείς αιχμές έθεσε ακόμη και ζήτημα για τη συμμετοχή της βουλευτού στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι «δεν είμαι εισαγγελέας αλλά υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί πριν την ενσωμάτωσή της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ένα μήνυμα για το ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».


Ειδήσεις σήμερα

Ληστείες στο Νέο Κόσμο: Τους χτύπησαν και έγιναν “καπνός”

Ευλογιά των Πιθήκων: Το νέο στέλεχος της Mpox αλλάζει γρήγορα

“Κλοπή του αιώνα”: Εντάλματα σύλληψης για επιχειρηματία και κυβερνητικό αξιωματούχο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ