Πολιτική

Χθες21:14

Φωτιές - Κικίλιας: Ύψιστη προσοχή το Σαββατοκύριακο λόγω των ανέμων (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι ανέφερε ο Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για το επόμενο διήμερο, δίνοντας πληροφορίες και εικόνες από τα μέτωπα πυρκαγιάς της Παρασκευής.

Φωτιές - Κικίλιας: Ύψιστη προσοχή το Σαββατοκύριακο λόγω των ανέμων (βίντεο)
-

Η ευαισθητοποίηση και η προσοχή των πολιτών έφερε αποτελέσματα, δήλωσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Την ύψιστη προσοχή των πολιτών ζητά επίσης ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, εν όψει ενός Σαββατοκύριακου κατά το οποίο θα πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει ότι «παρότι σήμερα ο κίνδυνος για φωτιές σε αρκετές περιοχές της χώρας ήταν πολύ υψηλός, η ευαισθητοποίηση και η προσοχή των πολιτών έφερε αποτελέσματα. Ο αριθμός των πυρκαγιών παρέμεινε στις 26 το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο, σε 8 από αυτές χρειάστηκε η συνδρομή εναέριων μέσων, ενώ 2 ξέσπασαν στην Αττική κοντά σε οικισμούς: Η πρώτη στον Άγιο Ιωάννη στα Σπάτα και η δεύτερη στην Παιανία. Με άμεση επέμβαση εναέριων και επίγειων δυνάμεων, ελέγχθηκαν σε μόλις 20 λεπτά. Το Σαββατοκύριακο οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν πολύ ισχυροί, επομένως απαιτείται ύψιστη προσοχή».

Ειδήσεις σήμερα:

Ιωάννινα: Εισαγγελική έρευνα για τις ζημιές από τις πλημμύρες

Φονικό ναυάγιο στη Σικελία: Εντοπίστηκε και η τελευταία σορός

Ναυάγιο μεταναστών στον ποταμό Δρίνο: Διψήφιος ο αριθμός των πτωμάτων - Συνεχίζονται οι έρευνες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ