Πολιτική

Χθες20:47

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός είναι πρωταθλητής στην αλαζονεία

Διάβασέ μου το...

Στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός είναι πρωταθλητής στην αλαζονεία
-

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο ραδιόφωνο Zarpa Radio των Χανίων, τόνισε χαρακτηριστιά πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωταθλητής στην αλαζονεία. Πολλές φορές κάνει αμετροεπείς δηλώσεις, που υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Πόσες φορές έχει πει για παράδειγμα ότι η ακρίβεια είναι πίσω μας, αλλά αυτή καλπάζει;».

«Πρέπει να κάνουμε την πατρίδα μας ανθεκτική. Δεν μπορεί να είναι από τις πιο ευάλωτες της Ευρώπης» σημείωσε και υπενθύμισε ότι ως ευρωβουλευτής ήταν ο εισηγητής του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας RescEU, του οποίου τα οφέλη είναι πολλαπλά για τη χώρα μας.

«Μέσω του RescEU εξασφαλίζεται έκπτωση 30% στην προμήθεια νέων Canadair. Δημιουργήσαμε τότε τις προϋποθέσεις για μια πανευρωπαϊκή παραγγελία. Επιπλέον, κάθε χρόνο η χώρα μας πατάει το κουμπί της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης για τη συνδρομή εναέριων μέσων και πυροσβεστών από άλλες χώρες μέλη, κάτι που πέτυχα, κατά τις διαπραγματεύσεις του μηχανισμού, να είναι δωρεάν. Όλα αυτά έγιναν με πολλή δουλειά από το 2018» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ασκώντας κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι «το κόστος ζωής καλπάζει και το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει. Είμαστε δεύτεροι σε όλη την Ευρώπη σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας και σύντομα θα γίνουμε πρώτοι». Σημείωσε ότι «ο σημερινός πρωθυπουργός έλεγε το 2019 ότι ήρθε να επουλώσει τα τραύματα της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου στους θεσμούς και κάνει τα ίδια και χειρότερα» και κατέληξε:

«Όλα είναι στον αυτόματο πιλότο, γιατί δεν υπάρχει όραμα. Ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίζεται με πελατειακούς όρους τα προβλήματα, αλλιώς θα είχαν τεθεί οι στόχοι της δίκαιης πράσινης μετάβασης για τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και θα είχαμε ένα νέο ΕΣΥ με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης».

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές - Σάββατο: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για 6 περιφέρειες (χάρτης)

Άρτα: Έπεσε ασανσέρ και τραυμάτισε αδερφές

Άνδρος: Συνελήφθη ο καπετάνιος πλοίου - Σήκωσε την μπουκαπόρτα ενώ επιβιβαζόταν ΙΧ (βίντεο)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ