Πολιτική

23 Ιουλίου 2024 14:50 Τελευταία ενημέρωση : 23 Ιουλίου 2024 15:25

Ευρωβουλή: Η Ελίζα Βόζεμπεργκ εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Διάβασέ μου το...

Τι δήλωσε για τα νέα καθήκοντα και την ελληνική οικονομία η νέα Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών, Ναυτιλίας και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Ευρωβουλή: Η Ελίζα Βόζεμπεργκ εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
-

Σε πανηγυρικό κλίμα εξελέγη σήμερα Πρόεδρος στην Επιτροπή Μεταφορών, Ναυτιλίας και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη.

Αμέσως μετά την εκλογή της η Ελληνίδα ευρωβουλευτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ από καρδιάς τους συναδέλφους μου που με εξέλεξαν σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών, Ναυτιλίας και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η κοινοβουλευτική επιτροπή είναι εκ των πλέον σημαντικών και εξαιρετικής σημασίας για την οικονομία της Ελλάδας και την προώθηση των συμφερόντων της πατρίδας μας.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να βρίσκομαι στο τιμόνι μιας τόσο σημαντικής επιτροπής και υπόσχομαι με υψηλό αίσθημα ευθύνης να εκπροσωπήσω άξια τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που με τίμησαν με την ψήφο τους.

Επιπλέον, δηλώνω περήφανη ως επικεφαλής για το γεγονός ότι η ελληνική αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια εκπροσωπείται σε όλες σχεδόν τις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχοντας καταλάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης»

Στην ίδια επιτροπή τρίτη αντιπρόεδρος θα είναι η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουνουρά.

Έλενα Κουντουρα

Αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής θα είναι ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε γυναίκα μέσα στο σπίτι της - Την πυροβόλησε στο κεφάλι (βίντεο ντοκουμέντο)

Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται η 3η δόση

Ο δολοφόνος του Απαρχάιντ: Ο άνδρας με τα γένια που "εξαφάνιζε ανθρώπους τα βράδια" (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ