Πολιτική

Σήμερα11:48 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα15:32

Τουρκία: Ο Δένδιας υπονομεύει την προσέγγιση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Διάβασέ μου το...

Για "χαμηλού επιπέδου, ψευδή και συκοφαντική" δήλωση του Νίκου Δένδια, για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, κάνει λόγο η Άγκυρα. Τι απαντά το ελληνικό ΥΕΘΑ στην Τουρκία.

Τουρκία: Ο Δένδιας υπονομεύει την προσέγγιση Μητσοτάκη - Ερντογάν
-

Συκοφαντικές χαρακτηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια για τον τουρκικό στρατό στην Κύπρο και τον κατηγορεί για υπονόμευση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας καθώς και για «προσπάθεια να κάνει πολιτική καριέρα δημιουργώντας ταραχές μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού».

Υπό τον τίτλο, «Δήλωση για τις συκοφαντικές δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας», το τουρκικό ΥΠΑΜ αναφέρει: «Καταδικάζουμε σθεναρά την χαμηλού επιπέδου, ψευδή και συκοφαντική δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας Δένδια με στόχο τους Τουρκοκύπριους και τον ηρωικό τουρκικό στρατό». 

«Ο ηρωικός τουρκικός στρατός ανέλαβε δράση σύμφωνα με το δικαίωμα εγγυήσεως της Τουρκίας που απορρέει από διεθνείς συμφωνίες και έσωσε από απόπειρα γενοκτονίας τον ‘τουρκοκυπριακό λαό’, ο οποίος υποβλήθηκε σε κάθε είδους διώξεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά μεταξύ 1963 και 1974»

Χάρη στο θάρρος και την παρουσία του τουρκικού στρατού, δεν έχει χυθεί αίμα στην Κύπρο από το 1974, η χουντική καταπίεση της Ελλάδας στον ελληνοκυπριακό λαό έχει εξαλειφθεί και το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα έχει ανατραπεί και η επιστροφή στη δημοκρατία κατέστη δυνατή», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, το τουρκικό ΥΠΑΜ υποστηρίζει ότι «Οι Τούρκοι στρατιώτες θα είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ηρεμίας στην Κύπρο στο μέλλον, όπως ήταν στο παρελθόν και στο παρόν». 

«Καλούμε τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του για υπονόμευση της κοινής θέσης των ηγετών των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας με εποικοδομητικό τρόπο. Οι προσπάθειες του κ. Δένδια να κάνει πολιτική καριέρα δημιουργώντας ταραχές μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού δεν θα αποδώσουν κανένα αποτέλεσμα», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΑΜ.

Η απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Το Υπ. Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, σε ανακοίνωση - απάντηση του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας αναφέρει:

«Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να «ευχαριστήσει» τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής για τις «υπηρεσίες» τουςστην προάσπιση των Αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη Δημοκρατία».


Ειδήσεις σήμερα:

Αγία Μαρίνα: Η νεαρή που ταπείνωσε τον διάβολο

Καύσωνας: Έως 43 βαθμούς η θερμοκρασία - Οδηγίες για ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους

Καστοριά: Αρκούδα “έκοβε βόλτες” μέσα στο Άργος Ορεστικό (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ