Πολιτική

14 Ιουλίου 2024 12:59

Γκιουλέρ: Αναγκαία η “ειρηνευτική επιχείρηση” στην Κύπρο

Διάβασέ μου το...

Νέα προκλητική δήλωση από την Άγκυρα για την Κύπρο, αυτήν τη φορά από τον υπουργό Άμυνας. Όλη του η δήλωση.

Γκιουλέρ: Αναγκαία η “ειρηνευτική επιχείρηση” στην Κύπρο
-

«Σήμερα γίνεται καλύτερα κατανοητό πόσο δικαιολογημένη και αναγκαία ήταν η ‘ειρηνευτική επιχείρηση’ (εισβολή) στην Κύπρο», ισχυρίστηκε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, ενώ επανέλαβε ότι προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους στη ΄γαλάζια΄ και ΄ουράνια’ πατρίδα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, σε ομιλία του στην τελευτή του τουρκικού Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, ο Γιασάρ Γκιουλέρ είπε: «Προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη ‘γαλάζια’ και ‘ουράνια πατρίδα’ μας χωρίς συμβιβασμούς. Εκτός από όλες αυτές τις δραστηριότητες, ως αντανάκλαση της στρατηγικής και πολυδιάστατης πολιτικής μας, στηρίζουμε αδελφικές, φιλικές και συμμαχικές χώρες και αυξάνουμε μέρα με τη μέρα την αποτελεσματικότητα και την προβολή της χώρας μας στη διεθνή σκηνή».

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ είπε «σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζεται η σθεναρή υποστήριξή μας στον αγώνα του 'τουρκοκυπριακού λαού' για τα δικαιώματά τους. Θα ήθελα ιδιαίτερα να εκφράσω ότι σήμερα γίνεται καλύτερα κατανοητό πόσο δικαιολογημένη και αναγκαία ήταν η 'ειρηνευτική επιχείρηση' (εισβολή)Κύπρου, την 50ή επέτειο της οποίας θα γιορτάσουμε με μεγάλη υπερηφάνεια στις 20 Ιουλίου. Δράττομαι της ευκαιρίας για να τιμήσω για άλλη μια φορά τους ήρωες πεσόντες μας στην 'ειρηνευτική επιχείρηση' (εισβολή)Κύπρου, τους ηρωικούς μας βετεράνους και ιερούς αγωνιστές με ευγνωμοσύνη και έλεος. Ως εγγυήτρια χώρα και στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των Κυπρίων αδελφών μας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα».

Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα: Διακοπή των διαπραγματεύσεων για εκεχειρεία μετά το μακελειό (εικόνες)

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Καλά είναι ο πρώην Πρόεδρος, νεκρός ο δράστης (όλες οι εξελίξεις)

Ολυμπιακός - Ελ Αραμπί: Ο αποχαιρετισμός στον παίκτη (βίντεο)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ