Πολιτική

04 Ιουλίου 2024 17:55

Αρθρογράφος Χουριέτ: Όσοι προσπαθήσουν να κατεβάσουν τη σημαία μας θα πυροβοληθούν όπως ο Σολωμού

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει ο αρθρογράφος Αμπντουλκαντίρ Σέλβι για την εντολή που έχουν λάβει τα τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο. Τι Ελλάδα αναμένεται να επισκεφθεί τις επόμενες μέρες ο Τούρκος Αντιναύαρχος Ζεκί Ακτούρκ. Η αντζέντα της επίσκεψής του.

Αρθρογράφος Χουριέτ: Όσοι προσπαθήσουν να κατεβάσουν τη σημαία μας θα πυροβοληθούν όπως ο Σολωμού
-

Εντολή να πυροβολεί όποιον προσπαθήσει να κατεβάσει τη τουρκική σημαία στη Συρία έλαβε ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με τον έγκυρο αρθρογράφο της Χουριέτ Αμπντουλκαντίρ Σέλβι ο οποίος έδωσε ως παράδειγμα τον Σολωμό Σολωμού ο οποίος δολοφονήθηκε το 1996 στην Κύπρο όταν προσπάθησε να κατεβάσει την τουρκική σημαία.

«Στην Κύπρο, ένας Ελληνοκύπριος ήθελε να ανέβει σε ένα κοντάρι και να κατεβάσει τη σημαία μας. Ωστόσο, τον κατέβασαν», γράφει στο σημερινό του άρθρο ο Αμπτουλκαντίρ Σελβί, που πρόσκειται στην κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Kωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου και σύμφωνα με τον Σέλβι, «μετά την επίθεση στη σημαία μας, όλα τα στρατεύματά μας στη Συρία έλαβαν εντολή να πυροβολήσουν όποτε γίνει επίθεση στη σημαία μας.

Η σημαία είναι το σύμβολό μας. Είναι το σύμβολο της ανεξαρτησίας μας. Κάτω από αυτή τη σημαία, όχι μόνο το τουρκικό έθνος, αλλά και οι άνθρωποι σε κάθε περιοχή όπου κυματίζει η σημαία μας, ζουν με ειρήνη και ασφάλεια. Αυτό το έθνος δίνει τη ζωή του αλλά δεν παραδίδει τη σημαία του.

Θα ήθελα να υπογραμμίσω ξανά ότι μετά την επίθεση στη σημαία μας, όλες οι στρατιωτικές μας μονάδες στη Συρία έλαβαν εντολή « Πυροβολήστε όποιον αγγίξει τη σημαία ». Όποιος αγγίξει τη σημαία θα σπάσει το χέρι του. Όσοι προσπαθήσουν να κατεβάσουν τη σημαία μας θα πυροβοληθούν».

Στην Ελλάδα Τούρκος Αντιναύαρχος στις 8-9 Ιουλίου για να συζητήσει ΜΟΕ

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΑΜ  Ζεκί Ακτούρκ αναφέρει ότι «στο πλαίσιο του Σχεδίου Εφαρμογής Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για το 2024 μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, ο Τούρκος Διοικητής μας Στόλου Αντιναύαρχος Καντίρ Γιλντίζ θα επισκεφθεί τον Έλληνα Διοικητή Στόλου στις 8-9 Ιουλίου».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΑΜ ανέφερε ακόμη ότι «οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν με επιτυχία όλα τα καθήκοντα που έχουν αναλάβει, από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μέχρι τη διασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων μας, από την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στη 'Γαλάζια' και 'Ουράνια Πατρίδα' μας μέχρι τη συμβολή στη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα».

Ειδήσεις σήμερα:

Αντιτρομοκρατική: 7 συλλήψεις για εμπρησμούς σε συναγωγή και επιχειρήσεις

Γαλλία - Βερσαλλίες: Συναγερμός στο Παλάτι

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα φτάσει στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ