Πολιτική

02 Ιουλίου 2024 19:11

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ιούλιος βρήκε τους Έλληνες ακόμα φτωχότερους

Διάβασέ μου το...

Δριμεία κριτική της Κουμουνδούρου στους οικονομικούς χειρισμούς της κυβέρνησης σε ενέργεια, ΦΠΑ και πληθωρισμό - ακρίβεια αγαθών.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ιούλιος βρήκε τους Έλληνες ακόμα φτωχότερους
-

Συνολική κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης με σημεία αιχμής τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, την ανατίμηση στον καφέ και τον υπολογισμό του πληθωρισμού της χώρας στο ποσοστό 2,4%, άσκησε με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε την Τρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για κυβέρνηση που εφευρίσκει διαρκώς δικαιολογίες, κατηγορεί τη ΝΔ ότι σερβίρει… “πικρό καφέ” στους πολίτες και επισημαίνει ότι ο ελληνικός πληθωρισμός είναι ο 2ος πιο αυξημένος στην Ευρωζώνη. Αναλυτικά ανέφερε:

«Ο Ιούλιος έφερε κακά μαντάτα για τους πολίτες της χώρας αναφορικά με την ακρίβεια. Χαρακτηριστικά έχουμε:

  • Αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος που φτάνουν ακόμη και το 40% σε σχέση με τον Ιούνιο για τα πράσινα τιμολόγια και με την ΔΕΗ να σημειώνει αύξηση 14% αντίστοιχα. Οι πολίτες γίνονται βορά της κάθε εταιρίας που τιμολογεί κατά το δοκούν και είναι πλήρως απροστάτευτοι. Αναρωτιόμαστε τι δικαιολογία θα βρει πάλι η κυβέρνηση; Φταίει η ηλιοφάνεια ή ο αέρας; Πότε επιτέλους θα λάβει μέτρα έναντι της αισχροκέρδειας και στις τιμές του ρεύματος;
  • Από 01/07/24 η κυβέρνησης προχώρησε σε αύξηση του ΦΠΑ στον καφέ και σε μη αλκοολούχα ποτά, από το 13% στο 24%, με μόνο το take away να παραμένει στο 13%. Έτσι ο καφές από 3,5€ που κόστιζε μέχρι πρότινος θα σκαρφαλώσει στα 4€, επιβαρύνοντας ακόμη περεταίρω τους πολίτες.
  • Κερασάκι στην τούρτα η σημερινή ανακοίνωση του μηνιαίου πληθωρισμού, όπου η Ελλάδα είχε τη 2η μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρωζώνη με 1% και 5πλάσια του μέσου όρου που είναι στο 0,2%.

Τα νούμερα αποδεικνύουν αυτό που λέμε εδώ και καιρό. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα απολύτως για να προστατεύσει τους πολίτες από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, αντιθέτως κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τα κέρδη των καρτέλ της χώρας».?

Ειδήσεις σήμερα:

Καλαμάτα: Τυμβωρύχοι έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από σορό

Τουρκία: Μεταμεσονύχτιος ανασχηματισμός

Πάτρα - Δικηγόρος μητέρας: Ο 15χρονος έχει τους συγγενείς του “απέναντι”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ