Πολιτική

01 Ιουλίου 2024 20:54

Σαμαράς και Καραμανλής σε ομιλίες στο Πολεμικό Μουσείο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπαν οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί σχετικά με καίρια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και προβλήματα της χώρας.

Σαμαράς και Καραμανλής σε ομιλίες στο Πολεμικό Μουσείο (βίντεο)
-

Οι ομιλίες των δύο πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του διευθυντή της εφημερίδας «Εστία» Μανώλη Κοττάκη με τίτλο «οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή» και αφορά τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2004-2009. Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά φέρει τον τίτλο «Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι».

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες της, επικαλούμενος το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που όπως είπε, ήταν μία στροφή προς τα δεξιά. Ηταν ένα «όχι» στην woke Ευρώπη , όπως και στην Ευρώπη της μαζικής λαθρομετανάστευσης, υποστήριξε. Πρόσθεσε δε ότι η ιδέα της λύσης του δημογραφικού μέσω της πολιτογράφησης παιδιών μεταναστών, συνιστά εργαλειοποίηση φτωχών ανθρώπων.

«Η ΕΕ δεν εμπνέει. Οι πολίτες επιλέγουν με εθνικά κριτήρια, να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν.

Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει προς την πολιτική απομόνωση ή προς την ολοκλήρωση. Να αποφασίσει αν θα σεβαστεί τις αξίες της ή θα αφεθεί στην ατζέντα της πολιτικής ορθότητας και του ακραίου δικαιωματισμού.

Τα νεφελώδη κεντρώα ιδεολογικά σχήματα, όπως του Μακρόν, ηττήθηκαν. Επομένως, η νέα ευρωπαϊκή ηγεσία πρέπει να πάρει μια απόφαση. Θα επιστρέψει η Ευρώπη στις ρίζες της ή θα συνεχιστεί η αποδόμηση κόντρα στη βούληση των λαών της Ευρώπης;

Το δημογραφικό άρρηκτα συνδεδεμένο με το αξιακό. Ατομικός τρόπος ζωής που υποσκάπτει τη δημιουργία οικογένειας και την απόκτηση παιδιών. Η ατζέντα αυτή εδράζεται σε μια επίπλαστη ευδαιμονία.

Δεν είναι λύση να φέρουμε μετανάστες και να κάνουν παιδιά για να πολιτογραφηθούν Ευρωπαίοι. Το θεωρώ εργαλειοποίηση και χυδαία εκμετάλλευση.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε πλήρη επανασχεδιασμό της Οικονομίας της , προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκές ηγεσίες πρέπει να λάβουν το μήνυμα της κάλπης, αλλιώς η ήπειρός μας θα οδηγηθεί στο περιθώριο».

«Όχι» στην ισότητα στο γάμο

«Με τον Κώστα περάσαμε μαζί τα πάντα. Διερωτήθηκα για τα εθνικά, μα τόσο λάθος κάνουν δύο πρώην πρωθυπουργοί. Αντιμετωπιστήκαμε με απαξίωση. Φτάσαμε στο σημείο στο νομοσχέδιο για τον γάμο να θέτω στη Βουλή συγκεκριμένα ερωτήματα επί της ουσίας και όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς, αλλά οργανώθηκαν και κενά έδρανα όσο μιλούσα. Και συνεχίστηκαν τα πανηγύρια υπουργών αγκαλιά με ΛΟΑΤΚΙ στο θεωρείο της Βουλής την ώρα που το 1/3 των βουλευτών μας δεν είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο. Αφήστε τα γλέντια που ακολούθησαν μετά. Αφού η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έτσι ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί να μην τους θεωρήσει ο κόσμος αλαζόνες;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ