Πολιτική

27 Ιουνίου 2024 10:39 Τελευταία ενημέρωση : 27 Ιουνίου 2024 14:58

Χρυσοχοΐδης - Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι της θα συλληφθούν

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη για την επίθεση με μολότοφ και τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού. Πως έγινε η καταδρομική επίθεση.

Χρυσοχοΐδης - Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι της θα συλληφθούν
-

«Οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. Θα εξαλειφθούν τα υπολείμματα που επιμένουν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ανέφερε ότι 1.000 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ περιπολούν μέρα και νύχτα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και καταπολεμούν την εγκληματικότητα. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ είπε ακόμη ότι υπάρχει σημαντική ενίσχυση της Αστυνομίας στην Αθήνα με 800 αστυνομικούς που έρχονται από την περιφέρεια και 400 στη Θεσσαλονίκη, ενώ επιστρέφουν 500 αστυνομικοί από αποσπάσεις. Ανέφερε ότι πλέον και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ θα βεβαιώνουν παραβάσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός. Η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου και ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση για τον αστυνομικό που τραυματίστηκε. Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμψηφισμός. Απερίφραστα, όποια επίθεση ή κίνηση συνιστά βίαιη πράξη καταδικάζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρει σε δήλωση της η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά.

«Η εγκληματική επίθεση στην οικία της Προέδρου του ΑΠ με συνέπεια τον τραυματισμό ενός αστυνομικού είναι απόλυτα καταδικαστέα. Ενέργειες εκφοβισμού της δικαστικής λειτουργίας και της ανεξαρτησίας της δεν είναι ανεκτές στη δημοκρατία μας. Περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό», αναφέρει σε μήνυμα του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Το ΚΚΕ «καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού – φρουρού. Οι συνθήκες και τα πραγματικά αίτια αυτής της επίθεσης πρέπει να διερευνηθούν.Τέτοιου είδους ενέργειες εξυπηρετούν τελικά όσους επιδιώκουν την ενίσχυση της καταστολής και του αυταρχισμού σε βάρος του λαού».

Κλάπα Άρειος Πάγος

Με ανακοίνωσή της, «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα την χθεσινοβραδινή επίθεση  από αγνώστους με βόμβες μολότωφ στην οικία της Προέδρου του Αρείου Πάγου που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού φρουρού. Εγκληματικές ενέργειες σε βάρος δικαστικών λειτουργών υπονομεύουν τη δημοκρατική λειτουργία και στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος φόβου και έντασης εντός του δικαστικού Σώματος ως συνόλου , χωρίς να καταφέρνουν τον σκοπό τους. Με πράξεις βίας δεν κάμπτεται η ελεύθερη βούληση των δικαστών να ασκούν ευσυνείδητα  τα καθήκοντά τους».

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος «καταδικάζει απερίφραστα για μια ακόμη φορά κάθε μάταιη εγκληματική προσπάθεια απαξίωσης του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, διασάλευσης της έννομης τάξης και της κοινωνικής ειρήνης, αλλά και κάμψης του ανεξάρτητου φρονήματος των Δικαστικών Λειτουργών. Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος διαβεβαιώνει, για πολλοστή φορά, ότι οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς ασκούν και θα συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους με απόλυτη ευσυνειδησία, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης στο καθήκον και δεν εκφοβίζονται ούτε κάμπτονται από τέτοιου είδους άνανδρες και αντιδημοκρατικές ενέργειες».

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία, μάλιστα, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού. Η βία, από όπου και αν προέρχεται, δεν έχει θέση στη Δημοκρατία και στο Κράτος Δικαίου».

Η καταδρομική επίθεση με ρίψη μολότοφ κατά του αστυνομικού, έγινε μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα, στου Παπάγου.

Από τις βόμβες μολότοφ τραυματίστηκε ο αστυνομικός - σκοπός, που βρισκόταν μέσα σε περιπολικό, έξω από το σπίτι της κ. Κλάπα. Ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στο χέρι καθώς τυλίχθηκε στις φλόγες και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η επίθεση, σύμφωνα με την Αστυνομία, πραγματοποιήθηκε περίπου 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, στου Παπάγου. Από τις μολότοφ, ξέσπασε πυρκαγιά στο περιπολικό, με αποτέλεσμα να προκληθούν και σοβαρές ζημιές στο όχημα. Για την κατάσβεσή της φωτιάς επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, έγιναν 9 προσαγωγές, ωστόσο καθώς δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκόνταψε σε διάδρομο γυμναστηρίου και έπεσε... από τον τρίτο όροφο, χάνοντας την ζωή της (βίντεο) 

Αλεξανδρόπουλος: “Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ αμύνθηκε, η σύντροφος του τον χτύπησε πρώτη” (βίντεο)

“Αυγή” - Μορφονιός: πολιτική απόφαση το κλείσιμο της εφημερίδας (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ