Πολιτική

17 Ιουνίου 2024 19:50 Τελευταία ενημέρωση : 18 Ιουνίου 2024 12:43

Κασσελάκης στον ΑΝΤ1: Θα είμαι υποψήφιος για την ενιαία Κεντροαριστερά ακόμη κι αν είναι και ο Τσίπρας (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 σχετικά με την πρόταση του Νίκου Παππά να υπάρξει κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές.

Κασσελάκης στον ΑΝΤ1: Θα είμαι υποψήφιος για την ενιαία Κεντροαριστερά ακόμη κι αν είναι και ο Τσίπρας (βίντεο)
-

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και μίλησε μεταξύ άλλων για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας που φέρεται να εμπλέκεται ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, την πρόταση του Νίκου Παππά για την ύπαρξη κοινού ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές αλλά και την Νέα Αριστερά.

Αρχικά ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου για την υπόθεση του δικηγόρου Θεόδωρου Λύτρα είπε ότι «καταρχάς συμπάσχω με την γυναικά και αισθάνομαι ντροπή που έχει γίνει κάτι που έχει συνηθίσει να βλέπει η κοινωνία μας, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Αν και όπως είπε δεν σχολιάζει συχνά σχετικά με την δικαιοσύνη «στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι ντροπή αυτό που γίνεται από την δικαιοσύνη. Χαίρομαι που ο Άρειος Πάγος κινείται και πρέπει οι ποινές να είναι αυστηρότερες» «Ο ΣΥΡΙΖΑ για το κομμάτι των γυναικοκτονιών έχει συγκεκριμένη θέση την οποία δεν ενστερνίζεται η κυβέρνηση.

Σχετικά με την πρόταση του Νίκου Παππά για την ύπαρξη κοινού ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές αφού πρώτα στηθούν κάλπες για την ανάδειξη του επικεφαλής του ψηφοδελτίου υποστήριξε ότι «επειδή πάντα απαντώ ξεκάθαρα σας λέω μονολεκτικά ότι αν η κοινωνία θελήσει να είναι αυτό το νέο κυβερνών σχήμα της χώρας μας θα θέσω υποψηφιότητα να τεθώ επικεφαλής.

Θα είμαι υποψήφιος ακόμα και αν είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με άλλα κόμματα». 

Ευρωεκλογές

Σχετικά με τις Ευρωεκλογές υποστήριξε ότι «εμείς κρατηθήκαμε πάνω κάτω στα ιδιά απέναντι σε μια Νέα Δημοκρατία που κατέρρευσε. Παρακαταθήκη μας που ρίξαμε την ΝΔ στο 28% Και μην ξεχνάμε ότι έχουμε τεράστια αποχή».

«Είναι ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα» συμπλήρωσε.

Το μόρφωμα ‘’Νέα Αριστερά’’

Εντύπωση προκάλεσε όταν χαρακτήρισε την Νέα αριστερά ως μόρφωμα.

Εξήγησε ότι «η  κα. Κωνσταντοπούλου έχει εργαστεί με πολύ μεγάλη προσήλωση στο θέμα των αποζημιώσεων, η αποχώρηση της ήταν τίμια σε αντίθεση με αυτή των βουλευτών της Νέας Αριστεράς».

Παρόλο που στο κόμμα αυτό βρίσκεται η μισή υπουργική ομάδα του Αλέξη Τσίπρα «δεν έχει απήχηση όπως είδατε στην κοινωνία» επεσήμανε.

Στέφανος Κασσελάκης - δελτίο

Η σχέση με το ΠΑΣΟΚ

Σχολιάζοντας την σχέση του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ είπε αρχικά ότι «υπάρχει μια ιστορία που αρχίζει με το πρώτο μνημόνιο»

Συνέχισε λέγοντας «όντως πρέπει να ακολουθήσουμε μια διαδικασία προγραμματικής σύγκλησης μόνο έτσι θα γίνει η συνεργασία»

Σχετικά με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη σχολίασε ότι «δεν ξέρω ψυχολογικά πώς είναι κάποιος που ξέρει ότι το σύστημα τον παρακολουθεί.

Εγώ θα ήμουν πιο επιθετικός στον κ Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις.

Είμαι με το θύμα όχι με τον θύτη και ο Ανδρουλάκης είναι το θύμα».

Επανερχόμενος στο θέμα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «η λύση είναι να συνεργαστούμε εκεί που αλλάζουμε τις ζωές των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

Και το δεύτερο κομμάτι είναι στην κοινωνία των πολίτων.

Εάν δεν μπορούμε να συνεργαστούμε σε απλές προτάσεις όπως είναι πχ η αναδιανομή πλούτου στον ΕΝΦΙΑ που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Έχει ιστορικό brand, συγχρόνως όμως υπάρχει μια σύγχυση στο τι πρεσβεύει το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.

Για παράδειγμα στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών απείχαν πιο πολλοί από το ΠΑΣΟΚ παρά από την Νέα Δημοκρατία»

Συνέχισε λέγοντας ότι «και τα δυο σενάρια καταλήγουν σε μια ηγεσία που πρέπει να έχει λαϊκή νομιμοποίηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να κερδίσει τους νέους, στο λεκανοπέδιο και στις λαϊκές συνοικίες. Συνεχίζουμε να χτίζουμε αφού έχουμε αυτές τις ομάδες μαζί μας».

Στέφανος Κασσελάκης - δελτίο

Το lifestyle και ο Χαρίτσης

«Το lifestyle κομμάτι που έχει απωθήσει πολύ κόσμο αλλά καταφέραμε έτσι να περάσουμε μηνύματα κατά της προπαγάνδας Μητσοτάκη» υποστήριξε.

«Το μήνυμα  που παίρνω από τις εκλογές είναι ότι ο ελληνικός λαός είπε να είμαι και να είμαστε η ενναλακτική διακυβέρνηση για την χώρα».

Πάντως διευκρίνισε πως «ότι έχουν παρουσιάσει τόσους μήνες για μένα δεν τα προκάλεσα εγώ».

Σχετικά με την απομάκρυνση του πρώην διευθυντή της ΚΟ του κόμματος Θανάση Θεοχαρόπουλου είπε ότι έγινε καθώς «περνάμε μια περίοδο που πρέπει να υπάρχουν προσαρμογές γενικά στο κόμμα μας για να μπορέσει να παράγει έργο κοινοβουλευτικό».

θεοχαροπουλος

Στη συνέχεια είπε ότι «αυτό που πιστεύω είναι μόνο οι προτάσεις  νόμου και η σωστή λειτουργία που θα υπάρχει διαφάνεια θα πείσει τον λαό ότι είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε τον τόπο. »

Διαβεβαίωσε ότι δεν ενοχλήθηκε από την παρουσία του Αλέξη Χαρίτση στην πρεμιέρα του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα, «αν θέλει να προσκάλεσει το πρώην υπουργικό του συμβούλιο έχει δικαίωμα στην εκδήλωση του να το κάνει  και γω θέλω να τιμήσω τα πολλά καλά που έχει κάνει στην χώρα, δεν πρόκειται ποτέ να προδώσω τον κόσμο που με έχει υποστηρίξει».

«Ο κόσμος θέλει αλήθεια έχει βαρεθεί τις καρέκλες και τον ξύλινο λόγο» ανέφερε κλείνοντας.

Ειδήσεις σήμερα:

Πατήσια: Άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και μαχαίρωσε την οδηγό του

Μαρινάκης για Λύτρα: Ο νέος Ποινικός Κώδικας φέρνει συλλήψεις - Οι δικαστές αποφασίζουν για τα περαιτέρω

Euro 2024: Ο Έρικσεν σκοράρει 1100 ημέρες μετά την κατάρρευση στο Εuro 2020

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ