Πολιτική

14 Ιουνίου 2024 20:20

Μπελέρης: Παράταση στο “θρίλερ” για την απόφαση

Διάβασέ μου το...

Πότε αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για τον Φρέντη Μπλέρη από την Αλβανική δικαιοσύνη. Ποια είναι τα σενάρια για την ποινή του.

Μπελέρης: Παράταση στο “θρίλερ” για την απόφαση
-

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σήμερα εκδικάστηκε η έφεση που κατέθεσε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και ευρωβουλευτής πλέον, Φρέντη Μπελέρης επί της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης του αλβανικού δικαστηρίου.

Για 11 μέρες παρατείνεται το θρίλερ με την τύχη του Φρέντη Μπελέρη αφού η αλβανική δικαιοσύνη φαίνεται να εξαντλεί κάθε νομικό όπλο που έχει στη διάθεσή της για να τον κρατά έγκλειστο.

Σήμερα εκδικάστηκε η έφεση που άσκησε ο πλευρά του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και ευρωβουλευτή πλέον επί της πρωτόδικης απόφασης που τον καταδίκαζε σε 2 χρόνια φυλάκιση.

Το εφετείο άκουσε τους δικηγόρους υπεράσπισης και επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει την απόφασή του για τις 25 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης έχει καταδικαστεί χωρίς να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να καταθέσει ο βασικός μάρτυρας, στον οποίο στηρίχθηκε το κατηγορητήριο, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται.

Τα σενάρια για την ποινή του Φρέντη Μπελέρη

Τρία είναι τα σενάρια. Το πρώτο και πιο απίθανο να κριθεί αθώος. Το δεύτερο να διατηρηθεί η ποινή των 24 μηνών και να αφεθεί ελεύθερος τον Οκτώβριο και το τρίτο να μειωθεί η ποινή στους 20 μήνες και να αφεθεί ελεύθερος άμεσα αφού βάσει της αλβανικής νομοθεσίας η προφυλάκιση ισοδυναμεί με ενάμισυ επί της κανονικής ποινής. Σε αυτή την περίπτωση – που θεωρείται πολύ πιθανό – αφήνεται ελεύθερος όμως εκπίπτει του αξιώματος και προκηρύσσονται άμεσα εκλογές στην Χειμάρρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πειραιάς: Πυροβολισμοί με νεκρό και τραυματία σε σούπερ μάρκετ

Ηλεία - Μάνα 11χρονης για 37χρονο: Αν τον έβλεπα μπροστά μου θα τον σκότωνα (βίντεο)

Βόλος: Έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα κι αρνήθηκε το αλκοτέστ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ