Πολιτική

12 Ιουνίου 2024 12:54 Τελευταία ενημέρωση : 12 Ιουνίου 2024 20:48

Κασσελάκης: Η ΝΔ δεν θα ξανακατέβει με Μητσοτάκη

Διάβασέ μου το...

Όσα είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σχετικά με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και την επαύριο στην κεντροαριστερά.

Κασσελάκης: Η ΝΔ δεν θα ξανακατέβει με Μητσοτάκη
-

«Προσκαλώ το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου. Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Υπάρχουν ζητήματα όπως ο ΦΠΑ στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε… Δεν τείνω χείρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ γενικά. Θα χτίσουμε πλατιά κοινωνική βάση. Είναι το πρώτο στοίχημα που γυρνάει από το μείγμα ακροδεξιάς-δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου» ήταν το σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη για την επίκαιρη, τώρα, συζήτηση για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, ένα σχόλιο το οποίο έκανε στο πλαίσιο συνέντευξης την οποία παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Όσο είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς, το οποίο έκλεψε έδρες» επανέλαβε, και ερωτηθείς για την πρόταση Τεμπονέρα για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά είπε: «Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δικαίωμα του καθενός να αλλάξει πορεία» είπε χαρακτηριστικά.

«Αύριο θα ανακοινώσω τις σκέψεις μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα προχωρήσουμε με το χρονοδιάγραμμα μας. Ο στόχος είναι το Συνέδριο να γίνει στις αρχές Οκτωβρίου με καταστατικές αλλαγές και εκλογή νέων οργάνων», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Θα υπάρχει προσυνεδριακός διάλογος και καταστατικές αλλαγές. Το όραμά μου στα επόμενα 2 χρόνια είναι κάποιος να βάζει τα στοιχεία του στο https://www.syriza.gr και να βλέπει τις προτάσεις. Αν το κάνουμε αυτό θα υπάρχει διαφάνεια σε όλα» είπε, και σχολίασε την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι, η οποία οδήγησε στην εκλογή του.

«Μάλλον δεν ήταν θέμα λειτουργίας, αλλά θέμα ποιότητας του στελεχιακού δυναμικού. Τελικά το σύστημα δούλεψε. Το να μην ξέρουμε πέρυσι τις 20 μονάδες διαφορά δεν μπορεί να ξαναγίνει, πρέπει να έχουμε επαφή με την κοινωνία» τόνισε.

«Δεν είναι σωστό ένας πρόεδρος να διαγράφει από μόνος του, πρέπει να υπάρχει αντίβαρο, αλλά πρέπει να μπορεί να κυβερνήσει» σημείωσε σε άλλο σημείο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Τα μηνύματα των ευρωεκλογών

«Η δύναμη που έχουμε στις λαϊκές συνοικίες αποδεικνύει ότι η καμπάνια κατά του προσώπου μου δεν πέτυχε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος λέει την αλήθεια και είναι στο πλευρό του» είπε για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Είμαι υπερήφανος που δεν πρέπει να απολογηθώ στη βάση του κόμματος μου» σημείωσε στη συνέχεια και συμπλήρωσε: «Με τις πρωτοβουλίες για την ακρίβεια, θέσαμε την ατζέντα και καταφέραμε να εκθέσουμε τη ΝΔ. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Η ΝΔ δεν πήγε τυχαία στο 28%. Αν δείτε τα δικά μας αποτελέσματα, δεν πετάω από τη χαρά μου, αλλά είναι πολύ ικανοποιητικά».

«Είχα πει ότι την επόμενη μέρα τα προβλήματα πάλι εκεί θα είναι. Πρέπει να έχουμε ταπεινοφροσύνη. Είμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου. Είμαι πολύ περήφανος για τις προτάσεις που καταθέσαμε για τη φορολογία και την ακρίβεια» τόνισε σε άλλο σημείο και κάλεσε και σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάνε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να κοστολογήσουν τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω πάρει τα μηνύματά μου από την κάλπη. Υπάρχει κόσμος που λέει σε εμπιστεύομαι, θέλω να είσαι ο αντίπαλος της δεξιάς, αλλά πρέπει να φτιάξεις μια ομάδα και να δείξεις στιβαρότητα και ξεκάθαρες προτάσεις».

Τα χρέη και το πόθεν έσχες

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε ούτε ένα ευρώ μαύρα. Έχω απηυδήσει με τη βρομιά στη χώρα μας» είπε στην αρχή της συνέντευξής του και έκανε εκτενή αναφορά στο υπέρογκο χρέος της ΝΔ: «Είναι δυνατόν το κόμμα του κυβερνά να έχει 500 εκατομμύρια χρέος και να πληρώνει εκατομμύρια σε συμβούλους;» αναρωτήθηκε.

Αναφορικά με το πόθεν έσχες ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως «απώθησε κόσμο αυτή η συζήτηση αλλά φανέρωσε την υποκρισία της ΝΔ». Έκανε λόγο για προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα του και τόνισε πως «όταν έρθει η ώρα θα δώσω τα στοιχεία αναλυτικά και θα προκαλέσω και τον πρωθυπουργό και όλους τους υπόχρεους να κάνουν το ίδιο. Αυτή η κοροϊδία έχει κουράσει τον κόσμο. Ο κόσμος πεινάει. Εμείς σε αυτή την εκλογική μάχη κερδίσαμε νέους, άνεργους, αναποφάσιστους. Είναι παρακαταθήκη για το μέλλον και θα το χτίσουμε».

Στο τέλος της συνέντευξης προέβλεψε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ξανακατέβει για εκλογή. «Το 28% δεν είναι τυχαίο. Πιστεύω ότι θα ακολουθήσει την πορεία του Σημίτη και εμείς θα αναλάβουμε μια χώρα που θα έχει φτωχοποιήσει το 1/3» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης στο Bloomberg για ευρωεκλογές: Η ΝΔ δεν υπέστη σημαντική ήττα

Δολοφονία 11χρονης – Καλλιακμάνης: Αν ο δράστης είχε καταγγελθεί ότι πλησίασε το πρώτο θύμα, θα ήταν στη φυλακή (βίντεο)

Καύσωνας – Ακρόπολη: Ειδικό ωράριο στον αρχαιολογικό χώρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ