Πολιτική

22 Μαΐου 2024 10:09

Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η θρησκεία μας δεν είναι εργαλειοποίηση αλλά βίωμα (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" ο πρόεδρος της Νίκης για εθνικά ζητήματα, οικονομία, ακρίβεια και πληθωρισμό. Τι ανέφερε για τον Κυριακό Βελόπουλο.

Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η θρησκεία μας δεν είναι εργαλειοποίηση αλλά βίωμα (βίντεο)
-

Ότι «χτενίζει» την Κορινθία και όλες της περιοχές όπου η Νίκη εμφανίζεται δημοσκοπικά υψηλή προκειμένου να ανακόψει την ισχύ της, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μιλώντας στην καθημερινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και το Γιώργο Παπαδάκη, ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός.

Ο κ. Νατσιός εξάλλου ανέφερε: «Το κόμμα μας είναι ένα δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα το οποίο από την πρώτη παρουσίας του στην Βουλή έδειξε σοβαρότητα, αλλά και αφοσίωση στην υπηρεσία του ελληνικού λαού, ενώ δεν έχει την παραμικρή σχέση με άκρα, όπως του καταλογίζουν. Απλώς επαναφέρουμε στην επιφάνεια τα στοιχεία της ταυτότητάς μας: την άδολη φιλοπατρία, την προσήλωση στην  παραδοσιακή μορφή οικογένειας και τη βιωματική σχέση με τον χριστιανισμό και την ορθοδοξία.

Οι διαφορές μας με τον κ. Βελόπουλο είναι πολλές. Μία σημαντική είναι ότι όταν εκείνος στη Βουλή ψήφιζε μνημόνια, εγώ η Νίκη δεν βαρύνεται με τέτοιες ευθύνες: την ίδια περίοδο εγώ ήμουν στο σχολείο και δίδασκα τα Ελληνόπουλα.

Η Νέα Δημοκρατία έφερε μεταξύ άλλων στη Βουλή και τα ψήφισε χωρίς να τα έχει προεξαγγείλει, τρία νομοθετήματα: ένα για τη νομιμοποίηση της παραμονής χιλιάδων λαθρομεταναστών, ένα για το ασφαλιστικό και τέλος το επαίσχυντο νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλόφιλων.  Μετά από αυτά, είναι λογικό να δυσαρεστήθηκαν μερικοί ψηφοφόροι της. Μας έχει επιβληθεί μια νεοταξική ορολογία που απαγορεύει, παραδείγματος χάριν, τη χρήση του ελληνικά και γλωσσικά σωστό όρο “λαθρομετανάστες”

Οι δηλώσεις περί χριστιανόμετρου είναι φαιδρότητες του κ. Μητσοτάκη. Ουδέποτε μίλησα για λιγότερο και περισσότερο χριστιανούς ούτε τον αποκάλεσα “ντεμέκ χριστιανό” όπως λέει.

Αυτές τις εκφράσεις εκείνος μου τις αποδίδει διότι τον βοηθούν να απαλλάσσεται από τις ευθύνες του. Αν ταξιδεύαμε στο χρόνο 40 χρόνια πριν, θα με βλέπατε να με παίρνει από το χεράκι η μητέρα μου και να με πηγαίνει στην Εκκλησία. Αυτό είναι βίωμα και όχι εργαλειοποίηση.

Οπότε ας τα αφήσει όλα αυτά, ας σοβαρευτεί και ας ασχοληθεί π.χ. με την ακρίβεια η οποία όχι απλά ταλανίζει αλλά… τηγανίζει τον ελληνικό λαό. Με την ίδια του την επιστολή προς την Κομισιόν παραδέχεται έμμεσα ότι είναι ανίκανος να ελέγξει εσωτερικά την ακρίβεια. Το χρηματιστήριο ενέργειας έφερε μεγάλα προβλήματα στους καταναλωτές και πρέπει να καταργηθεί. Είναι σοκαριστικό να ταξιδεύουν οι κάτοικοι της Μακεδονίας λίγα χιλιόμετρα πιο βόρεια στην Βουλγαρία και στα Σκόπια για να βάλουν βενζίνη.

Οι εξελίξεις με την Συμφωνία των Πρεσπών, απέδειξαν ό,τι έλεγαν οι πολίτες με τα μεγαλειώδη τους συλλαλητήρια: ότι είναι μια μεγάλη προδοσία. Εμείς προτιμούμε να στεκόμαστε στην απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών του 1992 (Κωνσταντίνος Καραμανλής, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Ανδρέας Παπανδρέου): αναγνωρίζουμε τη χώρα υπό τον όρο ότι δεν θα χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία, έστω και με γεωγραφικό προσδιορισμό. Μακεδονία υπάρχει μόνο μία και είναι η ελληνική, άλλες Μακεδονίες δεν υπάρχουν. Για εμάς η γειτονική χώρα είναι Σκόπια και τίποτα άλλο. Όσον αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών, όσοι την έφεραν είναι προδότες και θα πρέπει να βρεθεί άμεσα τρόπος να καταγγελθεί και να καταργηθεί.

Και συνολικά, τα εθνικά θέματα υπήρξαν και αυτά για την κυβέρνηση άλλη μια πανωλεθρία. Στο Μπελέρη παραβιάστηκε ουσιαστικά το θεμελιώδες δικαίωμα να δει για τελευταία φορά την ίδια του τη γιαγιά, κι εμείς υποδεχθήκαμε τον Έντι Ράμα που του το απαγόρευσε για δήθεν προεκλογική εκδήλωση, ένα χρόνο πριν καν γίνουν εκλογές στην Αλβανία. Η επίσκεψη, έστω και ως ιδιωτική, έπρεπε να απαγορευτεί. Όπως είχε κάνει η κ. Μέρκελ εναντίον επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην Γερμανία για αντίστοιχη προεκλογική εκδήλωσή του. Υπήρχε δηλαδή προηγούμενο στην ΕΕ, ας το αξιοποιούσαμε μιας και ως Ελλάδα με την παρούσα κυβέρνηση, είμαστε τα πιο προσκυνημένα παιδιά της ΕΕ».

Ειδήσεις σήμερα:

Κιλκίς - Πατέρας κτηνοτρόφου: Ήθελαν να λιντσάρουν το παιδί μου, όχι να το κλέψουν

Νέος Μαρμαράς: άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα

10ετες ομόλογο: Γιατί η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές την Τετάρτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ