Πολιτική

13 Μαΐου 2024 09:45

Κωνσταντοπούλου για Μάτι: Το δικαστήριο δεν ήταν ανεξάρτητο, υπήρχε διαπλοκή για ατιμωρησία (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπε στον ΑΝΤ1 η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας για την κόντρα της με τους δικαστές, τις Ευρωεκλογές, την Συμφωνία των Πρεσπών, τον Ράμ και την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία.

Κωνσταντοπούλου για Μάτι: Το δικαστήριο δεν ήταν ανεξάρτητο, υπήρχε διαπλοκή για ατιμωρησία (βίντεο)
-

Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ήταν την Δευτέρα η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ερωτήθηκε για τις ευρωεκλογές, τα εθνικά θέματα και την διαμάχη της με ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων.

Αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα και την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι «υπάρχει σοβαρό ζήτημα στην άσκηση της εξωτερικης πολιτικής, γιατι τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει στρατηγική στην εξωτερικη πολιτική, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και άλλες κυβερνήσεις να άγονται και να φέρονται από τις προτεραιότητες άλλων χωρών».

Προσέθεσε ότι «Η τουρκική εξωτερική πολιτική παραδοασικά στηρίζεται στην δημιουργία τετελεσμένων. Μπορούσε να αποφευχθεί η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Ο κ. Μητσοτάκης πάει στην Τουρκία λίγες ημέρες πριν την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων. Αν πηγαίνει εκεί και δεν θέσει το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, λίγες ημέρες πριν την επίσημη επέτειο, είναι λάθος τότε η επίσκεψη αυτή. Αν πηγαίνει και αποδέχεται ότι λέει η Τουρκία για την Κύπρο, τότε ειναι λάθος η επίσκεψη αυτή».

Σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, στον απόηχο της πρόκλησης της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «την Συμφωνία των Πρεσπών την υπαγόρευσε ο Τραμπ και την υπέγραψαν ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας, χωρίς απόφαση της Βουλής, χωρίς απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται, αφήνοντας εκτεθιμμενη την χώρα σε παραβιάσεις που ήταν δεδομένο ότι θα συμβούν και δεν προβλέπονται για αυτό και κυρώσεις».

Συνέχισε λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δήθεν αριστεροί, τύπου Τσίπρα και Κοτζιά, προσπάθησαν να πουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν δήθεν για τους λαούς, όμως δεν ήταν για τους λαούς. Ειναι άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί δεν τηρήθηκαν κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, καθώς δεν υπήρχε δικαιοδοσία στον υπουργό για να την υπογράψει και υπήρχαν αναφορές για εξαγορά βουλευτών και εδώ και στην Βορεια Μακεδονία. Είναι ένα διμερές κείμενο όπου δεν αναφέρεται καν το όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας, γιατί δεν είχε όνομα η γειτονική χώρα και δέχθηκε και η Ελλάδα να μην έχει όνομα στην συμφωνία και έτσι αναφέρονταν ως Μέρος Α και Μέρος Β».

«Θεωρούμε ότι αυτή η Συμφωνία ειναι άκυρη, δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε υπογραφεί, έχει προβλήματα και με την «διαγραφή» της ιστορίας της χώρας μας, ιδίως στην ελληνιστιική περίοδο. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε συνολικά αυτή την Συμφωνία. Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για συνεχεια του κράτους, ουσιαστικά συμφωνεί με κάτι που έπρεπε να διαφωνήσει. Χρειάζεται πιο δυναμικές και συγκεκριμένες στρατηγικες. Όσοι δεν αμφισβητείται η Συμφωνία των Πρεσπών, θα έχουμε εκτράχυνση τέτοιων γεγονότων», υποστήριξε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, λέγοντας ότι αν ποτέ το κόμμα της γίνει Κυβέρνηση θα καταγγείλει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Για την υπόθεση Μπελέρη και την ομιλία του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «Η ΝΔ έκανε κομματικο το θέμα Μπελέρη που είναι εθνικό. Κορόιδεψε τους πολίτες, γιατι τελευταία στιγμή είπε ότι δεν είναι ο φυλακισμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, αλλά το φυλακισμένο στέλεχος της ΝΔ που είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Δεν μπορούσε να απαγερευθεί μια επίσκεψη πρωθυπουργού, που έρχεται στην χώρα μας για να κάνει μια ομιλία. Ο κ. Ράμα, ήρθε όμως για να προκαλέσει και να παροξύνει καταστάσεις, παίρνοντας την πάσα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ήρθε να κάνει εμπρηστικές προκλήσεις και αναφορές, λέω όμως ότι δεν μπορούσε να απαγορευθεί η έλευση ενός πρωθυπουργού στην χώρα».

Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ακόμη ότι «Απομειώνεται η αξία κάποιων ζητημάτων οταν τα μεταχειρίζεται η κυβέρνηση ως κομματικά. Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με αναρτήσεις στα social media. Εδώ έχουμε μείζον θέμα,. διότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εχει πάρει θέση για την γενοκτονία στην Γάζα, εξακολουθεί να μην έχει διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ, δεν κάνει ουσιαστκά διαβήματα».

Ζωή Κωνσταντοπούλου - Καλημέρα Ελλάδα

Στρέφοντας εκ νέου τα πυρά της προς την Κυβέρνηση, είπε ότι «Πηγαίνουν στις ξένες χώρες για να κάνουν business, για να κάνουν συμφωνίες για τα εξοπλιστικά, για διάφορες συμπράξεις, διακινούνται τεράστια ποσά που ερευνητέο ειναι ποιος πορίζεται τι και όλα ειναι καλά...»

Κληθείσα να σχολιάσει τις παρεμβάσεις και τις ανακοινώσεις δικαστών και εισαγγελεών για εκείνη και για επιχειρούμενη παρέμβαση της στο έργο τους, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ισχυρίστηκε ότι «είμαι η μοναδική πρόεδρος κόμματος που δέχεται επιθέσεις απο δικαστές και εισαγγελείς και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, γιατί λέω ότι η δικαστική εξουσία δεν μπορει να διαπλέκεται με την πολιτική. Υπάρχει πολύ σοβαρό ζήτημα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Πολλοί εισαγγελίς και δικαστικοί ειναι υποτελείς στην πολιτική εξουσία για να προαχθούν και συχνά βγάζουν αποφάσεις που προκαλούν την κοινή γνώμη, όπως είναι η απόφαση για το Μάτι, που υπήρξε εκδίκαση λες και υπήρχε τροχαίο ατύχημα χωρίς θύματα».

Συμπλήρωσε ότι «η πρώτη σύνθεση που δίκασε την υπόθεση της φωτιάς στο Μάτι, παρείχε σοβαρές ενδείξεις και σε μένα σχημάτισε την πεποίθηση ότι ήταν προδιαγεγραμμένη η εξέλιξη της δίκης για το Μάτι. Ειναι σημαντικό να υπάρχει ένα δεδικασμένο, γιατί η ατιμωρησία για το Μάτι θα οδηγήσει σε ατιμωρησία για τα Τέμπη. Κατέθεσα την πρώτη μήνυση για το Μάτι, παρουσίασα όλα τα στοιχεια και κατέθεσα επί 4 ημέρες στην δίκη, αλλά είχαμε ένα δικαστήριο που δεν ήταν ανεξάρτητο».

Τέλος, σχετικά με τις ευρωεκλογές και τον στόχο για την Πλεύση Ελευθερίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε «Ο πήχης μας ειναι ψηλά, στόχος είναι να δώσουμε ζωή και στην ευρωβουλή. Θέλουμε μεγάλη συμμετοχή, να στείει ο λαός μήνυμα, να μαυρίσει την κυβέρνηση και να δώσει στήριξη σε αυτούς που τον υπερασπίζονται».

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 13 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Γλυκά Νερά: Λεωφορείο έπεσε σε στάση λεωφορείου και στύλο ηλεκτροδότησης (εικόνες)

ΠΣΖ - Μπαπέ: “Αντίο” στο Παρίσι με... ήττα για την πρωταθλήτρια Γαλλίας (εικόνες)