Πολιτική

17 Δεκεμβρίου 2022 20:03 Τελευταία ενημέρωση : 17 Δεκεμβρίου 2022 21:33

“Qatar Gate”: Η ΜΚΟ της αδερφής της Εύας Καϊλή, Μανταλένας στο στόχαστρο των ελληνικών Αρχών

Διάβασέ μου το...

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών σχετικά με τη ΜΚΟ της Μανταλένας Καϊλή.

“Qatar Gate”: Η ΜΚΟ της αδερφής της Εύας Καϊλή, Μανταλένας στο στόχαστρο των ελληνικών Αρχών
-

Του Νικόλα Βαφειάδη

Μετά την εταιρεία ακινήτων που ίδρυσε η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντζέσκο Τζόρτζι με έδρα στο Κολωνάκι και τις αγοραπωλησίες της, οι ελληνικές αρχές στρέφουν το ενδιαφέρον τους και προς την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ίδρυσε η αδελφή της Καϊλή, Μανταλένα το 2017.

Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Νομικό Παρατηρητήριο για τις Νέες τεχνολογίες, ELONTech. Η εταιρεία δηλώνει έδρα στην ίδια διεύθυνση με την εταιρεία Real Estate της αδελφής της, η οποία είναι και σύμβουλος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Η δεύτερη εταίρος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας είναι συνεργάτιδα της Εύας Καϊλή, η οποία είναι και διαχειρίστρια της εταιρίας ακινήτων της έκπτωτης Αντιπροέδρου της Ευρωβουλής και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η τελευταία εκδήλωση που οργάνωσε η ELONTech ήταν η τέταρτη έκδοση της Στρογγυλής Τράπεζας των Αθηνών για την Τεχνητή Νοημοσύνη και το Κράτος Δικαίου, που διεξήχθη την 1η και στις 2 Δεκεμβρίου στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Αυτό που ψάχνουν τώρα οι ελληνικές διωκτικές Αρχές είναι η χρηματοδότηση και οι ροές του χρήματος από και προς την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία έσπευσε πάντως να απενεργοποιήσει στον ιστότοπό της, τον σύνδεσμο που οδηγούσε στα μέλη του Συμβουλίου, όπου σε περίοπτη θέση ήταν η Εύα Καϊλή.

Ειδήσεις σήμερα:

“Qatar Gate”: Ο ρόλος της Καϊλή και του Τζόρτζι με την ηγετική ομάδα

Κρήτη: θρήνος για την 30χρονη που πέθανε ενώ έτρωγε με φίλους

Σεισμός στην Κάρπαθο