Πολιτική

11 Δεκεμβρίου 2022 13:07 Τελευταία ενημέρωση : 12 Δεκεμβρίου 2022 16:47

“Qatar gate” - Καϊλή: η έρευνα, τα μετρητά και η πολιτική κόντρα

Διάβασέ μου το...

Οι επίσημες ανακοινώσεις των βελγικών Αρχών, το "Qatar-gate" Εν αναμονή των επίσημων αναξοινώσεων απ[ο τις Συνεχίζονται οι διαξιφισμοί

“Qatar gate” - Καϊλή: η έρευνα, τα μετρητά και η πολιτική κόντρα
-

Του Νίκου Ρογκάκου

Σαστισμένη και σε κατάσταση σοκ η Ευρώπη παρακολουθεί το σκάνδαλο με τον χρηματισμό από το Κατάρ στελεχών του Ευρωκοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι η Εύα Καϊλή, η οποία πέρασε δεύτερη νύχτα στα κρατητήρια των βελγικών Αρχών. 

Ο «εφιάλτης των Βρυξελλών» έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία και στην εσωτερική πολιτική σκηνή, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. 

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται η Εύα Καϊλή, την οποία οι βελγικές Αρχές έχουν θέσει υπό περιορισμό, για υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμό. 

Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, η έφοδος των Αρχών σε 16 σπίτια και γραφεία, έφερε κατηγορίες για 5 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι η Εύα Καϊλή, για «εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος». 

Οι έρευνες, σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Βελγίου, “έβγαλαν” στο φως και 600.000 ευρώ, που υπήρχαν σε μετρητά, ενώ κατασχέθηκαν κινητά και υπολογιστές. 

Εύα Καϊλή - Νίκος Ανδρουλάκης

Οι καταιγιστικές εξελίξεις έχουν επιφέρει πολιτικές αναταράξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αφότου η Εύα Καϊλη διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να την κατηγορεί ως «δούρειο ίππο και βραχίονα της ΝΔ στην Ευρωβουλή». 

Από την πλευρά του, πάλι σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έστρεψε τα πυρά του προς τον κ. Ανδρουλάκη, κατηγορώντας τον για περίσσιο θράσος και τονίζοντας ότι είχε πολυετή στενή σχέση με την κ. Καϊλή 

Τις λεπτομέρειες της φερόμενης εμπλοκής της Εύας Καϊλή στην συγκεκριμένη υπόθεση, αναμένεται να αποκρυσταλλώσουν επίσημα σήμερα οι βελγικές Αρχές, τοποθετούμενες για το πρώτο σκέλος της έρευνας. 

Η κ. Καϊλή βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής στέρησης της ελευθερίας, μέχρις ότου τοποθετηθεί επισήμως η Δικαιοσύνη για το μέλλον της. 

Σε περίπτωση που της απαγγελθούν κατηγορίες, αυτές φέρεται να αφορούν σε διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. 

Εύα Καϊλή

Το βράδυ του Σαββάτου, η Ρομπέρτα Μετσόλα υπέγραψε την αναστολή όλων των αρμοδιοτήτων που είχαν ανατεθεί στην Εύα Καϊλή ως αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ επισπεύστηκαν οι διαδικασίες για την καθαίρεση της από το Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου. 

Ο ποινικολόγος Βασίλης Χειρδάρης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» τόνισε ότι εάν αποδειχθεί κακουργηματική κατηγορία, τότε προβλέπεται ποινή φυλάκισης από 5 έως 15 χρόνια 

Χθες «έπεσε» η προσωπική σελίδα της Εύας Καϊλή στο Facebook, ενώ δεν έχουν τέλος τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την πολύκροτη υπόθεση, με τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» να κάνει λόγο για την «κορυφή του παγόβουνου».

Ειδήσεις σήμερα:

Μουντιάλ 2022 - Κροατία: Ζλάτκο Ντάλιτς, ο “ήρωας” της Εθνικής

Διαταραχή ηλεκτρονικού παιχνιδιού: ψυχική νόσος με σημαντικές επιπτώσεις

Μουντιάλ 2022 - “Stadium 974”: Από την δόξα στην... διάλυση (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ