Quantcast

Πολιτική

01 Μαρτίου 2021 08:58 Τελευταία ενημέρωση : 01 Μαρτίου 2021 14:39

Τσαβλής στον ΑΝΤ1: Δεν διέπραξα κάτι παράνομο, σώσαμε 12 εμβόλια

Διάβασέ μου το...

Τι είπε για τους εμβολιασμούς σε συγγενικά πρόσωπα δικά του και υγειονομικών στην δομή του Αγίου Παντελεήμονα.

Τσαβλής στον ΑΝΤ1: Δεν διέπραξα κάτι παράνομο, σώσαμε 12 εμβόλια

Δεν διέπραξα ούτε εγώ, ούτε οι υπόλοιποι υγειονομικοί στην δομή του Αγίου Παντελεήμονα, κάτι παράνομο, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα ο Δρόσος Τσαβλής, ο οποίος διεγράφη από την διοικούσα παράταξης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο κ. Τσαβλής, «ακολουθήσαμε τις οδηγίες καθώς περίσσεψαν 17 δόσεις. Ρώτησα αν θα προστεθούν στην λίστα του υπ. Υγείας και μας είπαν όχι»

Μάλιστα, τόνισε ότι στις 25 Ιανουαρίου τα πράγματα ήταν ακόμα θολά και τα εμβόλια που περίσσευαν διατίθεντο σε όλους προκειμένου να μην πεταχτούν. Μετά εκδόθηκαν εγκύκλιοι με οδηγίες, σημείωσε ακόμα ο κ. Τσαβλής.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαβλή την συγκεκριμένα ημέρα εμβολιάστηκαν όσοι ήταν στην αυλή της δομής, οι οποίοι είχαν φέρει κάποιον δικό τους άνθρωπο και στην συνέχεια, όπως είπε οι υγειονομικοί καλέσαμε φίλους και γνωστούς.

«Απευθυνθήκαμε σε συγγενικά μας πρόσωπα που πληρούσαν τις προϋποθέσεις», είπε ο κ. Τσαβλής. 

«Δεν παραιτήθηκα γιατί δεν θεωρώ ότι διέπραξα κάποιο αδίκημα», ανέφερε και τόνισε ότι «υπήρξε αποπομπή, η οποία ήταν πολύ βιαστική και δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να πω την άποψή μου». 

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι στα 12 άτομα που εμβολιάστηκαν ανήκε και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι κακώς δίνεται στο θέμα πολιτική προέκταση. 

«Δεν μετάνιωσα που καλέσαμε συγγενείς μας, γιατί σώσαμε τα εμβόλια» είπε τέλος ο κ. Τσαβλής.

ΣΥΡΙΖΑ: Το Υπουργείο Υγείας θ’ αναλάβει τις ευθύνες του;

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «ήδη από τις πρώτες ημέρες των εμβολιασμών η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βαλθεί να μετατρέψει το πρόγραμμα εμβολιασμών σε πρόγραμμα εξυπηρέτησης «ημετέρων».  Οι εκτός σειράς εμβολιασμοί γαλάζιων στελεχών έχουν πάρει πλέον διαστάσεις πανδημίας  και η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο του πελατειακού της κράτους. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην περίπτωση των παράτυπων εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη, που προκάλεσε την παραίτηση γαλάζιων τοπικών στελεχών. Το θέμα φέρνουν στην Βουλή με ερώτησή τους 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Δώρας Αυγέρη. Την ερώτηση συνυπογράφει και η Γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη. Επιπλέον, από  τον αρμόδιο υπουργό Υγείας ζητείται η κατάθεση των εγγράφων και υγειονομικών πρωτοκόλλων της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών από τα οποία να προκύπτουν με σαφήνεια η προτεραιοποίηση και τα χρονοδιαγράμματα των εμβολιασμών, καθώς και οι προβλέψεις για τις αναπληρώσεις.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης φάνηκαν ήδη από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν δεκάδες κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι και γαλάζια στελέχη εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, μετατρέποντας μάλιστα το ρουσφέτι σε δημόσιο θέαμα με την ανάρτηση φωτογραφιών στα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Παρά την κατακραυγή που ξέσπασε αμέσως, φαίνεται ότι η ΝΔ δεν συνετίστηκε. Στις αρχές Ιανουαρίου είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες εργαζομένων στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου υπουργοί και οι οικογένειές τους, φίλοι και γνωστοί επιχειρηματίες στους κομματικούς κύκλους της ΝΔ προηγήθηκαν του νοσοκομειακού προσωπικού στη σειρά των εμβολιασμών. Εν συνεχεία, πολίτες που κατέφθαναν για το προγραμματισμένο ραντεβού τους, μάθαιναν ότι οι δόσεις είχαν εξαντληθεί. Ανάλογα περιστατικά αδιαφάνειας και παντελούς έλλειψης ελέγχου καταγράφηκαν και σε άλλα νοσοκομεία και υγειονομικές μονάδες της χώρας, όπου πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί εκτός σειράς. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας, όπου καρατομήθηκε ο επικεφαλής του Κέντρου, αλλά και ο εκτός σειράς εμβολιασμός του νεοδημοκράτη Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στη Χάλκη. Αποκορύφωμα των ρουσφετολογικών εμβολιασμών, το πρόσφατο και πιο προκλητικό κρούσμα παρατυπιών στο Κέντρο Πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη, με τον κατά παρέκκλιση εμβολιασμό τοπικών κομματικών στελεχών της ΝΔ, για τον οποίο έχει παρέμβει και η δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας βλέπουν ανάλογες καταγγελίες και για εμβολιασμούς- εκτός σειράς- στελεχών της γαλάζιας διοίκησης του δήμου Καλλιθέας στην Αθήνα. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας αρνούνται την ανάληψη οποιασδήποτε πολιτικής ευθύνης γι’ αυτήν την κατάσταση. Είναι πολιτικά εκτεθειμένοι για το πελατειακό τους κράτος που άφησαν ανεξέλεγκτο. Τουλάχιστον ας μην καταστούν επικίνδυνοι και μοιραίοι. Επιτέλους, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ