Πολιτική

19 Σεπτεμβρίου 2020 10:24 Τελευταία ενημέρωση : 19 Σεπτεμβρίου 2020 17:11

Μηταράκης στον ΑΝΤ1: 10.000 πρόσφυγες σήμερα στη νέα δομή Λέσβου

Διάβασέ μου το...

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινοί Τύποι" ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι προχωρά ομαλά η ολοκλήρωση της εγκατάστασης όλων στην προσωρινή δομή.

Μηταράκης στον ΑΝΤ1: 10.000 πρόσφυγες σήμερα στη νέα δομή Λέσβου
-

Τουλάχιστον 10.000 αιτούντες άσυλο θα βρεθούν σήμερα στη νέα προσωρινή δομή φιλοξενίας στη Λέσβο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινοί Τύποι" ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι προχωρά ομαλά η ολοκλήρωση της εγκατάστασης όλων σε αυτή την προσωρινή δομή, ενώ έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες. Συγκεκριμένα, δόθηκε στην κυκλοφορία το σύνολο του οδικού δικτύου που η λειτουργία του είχε επηρεασθεί, ενώ συνεργεία προβαίνουν σε καθαρισμούς και απολυμάνσεις δημόσιων και ιδιωτικών χώρων.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι οι 214 άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, έχουν μεταφερθεί σε ξεχωριστή δομή καραντίνας, ενώ όσοι εισέρχονται στη νέα δομή έχουν ήδη ελεγχθεί.

Τέλος, ο κ. Μηταράκης πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνουν κάποια έργα αντιπλημμυρικά στο Μαυροβούνι εν όψει του χειμώνα.

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσει και το σύνολο των επιχειρήσεων της περιοχής που παρέμειναν κλειστές από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ