Πολιτική

27 Αυγούστου 2020 07:14

Παρέμβαση Τραμπ για τα ελληνοτουρκικά

Διάβασέ μου το...

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επικοινώνησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και στην συνέχεια με τον Τούρκο Πρόεδρο. Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την επικοινωνία με τον Μητσοτάκη.

Παρέμβαση Τραμπ για τα ελληνοτουρκικά
-

Τον διάλογο ως τη μόνη λύση για την επίλυση των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας  υπέδειξε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ μετά  την τηλεφωνική του επικοινωνία  που είχε  με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξημένη ένταση στην περιοχή. 

Σε ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος σχετικά με την τηλεφωνική  επικοινωνία των δύο αντρών ανέφερε: 

"Σήμερα, ο Πρόεδρος Nτόναλντ Τραμπ μίλησε με τον Πρωθυπουργό  της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Πρόεδρος Τράμπ εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξημένη ένταση μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ, Ελλάδας και Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν για διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης σημαντικά διμερή και περιφερειακά θέματα". 

 Η τηλεφωνική επικοινωνία είχε διάρκεια 15 περίπου λεπτών και έγινε με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, όπως μεταδίδει ο Θανάσης Τσίτσας, ο Αμερικανός πρόεδρος που ήταν χθες απασχολημένος με το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, φάνηκε να είναι ενήμερος της κατάστασης και άκουσε μεταξύ άλλων τον Ελληνα πρωθυπουργό να του μεταφέρει την αποφασιστικότητα της Αθήνας να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Επικοινωνία Τραμπ και με τον Ερντογάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν τηλεφωνικά χθες Τετάρτη για διμερή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες της τουρκικής προεδρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ