Πολιτική

27 Ιανουαρίου 2020 13:36

Το ΚΚΕ κατά της λειτουργίας Χώρων Εποπτευομένης Χρήσης

Διάβασέ μου το...

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία  να μη συμβιβαστούν με τη διάδοση του "κοινωνικού θανάτου" των τοξικομανών.

Το ΚΚΕ κατά της λειτουργίας Χώρων Εποπτευομένης Χρήσης
-

Το ΚΚΕ ζητά να αποσυρθεί το αρ.189 που αφορά τη δυνατότητα λειτουργίας Χώρων Εποπτευομένης Χρήσης (ΧΕΧ) από τους εγκεκριμένους φορείς του αρ.51 ν.4139/2013 και από ΟΤΑ α' και β' βαθμού, που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τον «Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «οι Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης συνιστούν αποδοχή του προβλήματος της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, δε συνιστούν θεραπευτική λύση, δε διαμορφώνουν κίνητρο για θεραπεία και ενισχύουν την κοινωνική ανοχή με το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να χτίζει στο δρόμο που της άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ και δίνει τη δυνατότητα σε "στεγνά θεραπευτικά" προγράμματα να λειτουργούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για χρήση ναρκωτικών, αλλοιώνοντας τον ίδιο το χαρακτήρα τους. Επίσης για να μειώσει το κόστος και την αντίδραση μεταφέρει την ευθύνη σε Δήμους και Περιφέρειες με αρμοδιότητες που δεν έχουν καμία ευθύνη, τεχνογνωσία και το κατάλληλο προσωπικό, δίνοντας τη δυνατότητα και για "κινητές μονάδες Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης"», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία μέσα από τους φορείς και τα σωματεία να αντιπαλέψουν αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη και να μη συμβιβαστούν με τη διάδοση του "κοινωνικού θανάτου" των τοξικομανών. Καλεί τους φορείς της Πρόληψης και της Θεραπείας να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική της "διαχείρισης της χρήσης ναρκωτικών".

Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει με όλες του τις δυνάμεις στο κίνημα και στην Τοπική Διοίκηση για να αποτραπεί αυτή η πολιτική. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά. Διεκδικούμε ενίσχυση της Πρόληψης, της Θεραπείας και της Κοινωνικής Επανένταξης», καταλήγει η ανακοίνωση του Κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ