Πολιτική

08 Δεκεμβρίου 2019 10:57 Τελευταία ενημέρωση : 08 Δεκεμβρίου 2019 22:49

Παναγιωτόπουλος: το ΥΠΕΘΑ δεν είναι περιστερώνας, έχει και “γεράκια’’

Διάβασέ μου το...

"Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης πάσχει" τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και υπογράμμισε ότι είναι η ώρα να αναβαθμίσουμε τα οπλικά μας συστήματα...

Παναγιωτόπουλος: το ΥΠΕΘΑ δεν είναι περιστερώνας, έχει και “γεράκια’’
-

Στη δήλωση ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν είναι περιστερώνας, αλλά έχει και «γεράκια», προχώρησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις.

«Σε μια κυβέρνηση πάντα υπάρχουν και τα γεράκια που υιοθετούν και πιο επιθετική γλώσσα. Το ΥΠΕΘΑ δεν είναι περιστερώνας, ούτε πρέπει να δώσει την εντύπωση ότι είναι περιστερώνας. Εκεί θα συναντήσετε και τα ‘’γεράκια’’, υπάρχουν πολλές γλώσσες, η κυβέρνηση υιοθέτει τις τελικές αποφάσεις και η στρατιωτική ηγεσία ακολουθεί τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης τόνισε ότι αυτή πάσχει και αμφισβητεί ευθέως κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. «Είναι δήλωση προθέσεων των δύο πλευρών προκειμένου να οριοθετηθούν οι θαλασσιές ζώνες τους αλλά δεν νομίζω να κυρωθεί από την λιβυκή βουλή» είπε.

«Δεν μπορεί να μιλάμε για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και από την άλλη να κάνουν πανσπερμία προκλητικών δηλώσεων και εμπρηστικής ρητορικής… Είναι σαν να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και τρία πίσω, ειδικά με την τουρκολιβυκή συμφωνία» σημείωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο ο τούρκος πρόεδρος είπε στην ελληνική διπλωματική αποστολή «να μη χτυπάμε πολύ τα χέρια στο τραπέζι».

«Η δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο εμπρηστικών και προκλητικών δηλώσεων… Μετά τη συνάντηση είπε ‘’να μη χτυπάμε πολύ τα χέρια στο τραπέζι’’ και μετά έρχεται αυτή η δήλωση (του τουρκικού ΥΠΕΞ)… Στο ίδιο έργο θεατές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Δεν είχαμε την ψευδαίσθηση ότι θα τα βρούμε σε όλα και θα φύγουμε ικανοποιημένοι, αλλά είπαμε αυτά που έπρεπε να πούμε» αποσαφήνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ