Πολιτική

22 Νοεμβρίου 2019 17:41

Θρίλερ με την ψήφο των αποδήμων στη Βουλή

Διάβασέ μου το...

Σημάδια αποσύνθεσης δείχνει η συναίνεση, που είχε διαμορφωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής...

Θρίλερ με την ψήφο των αποδήμων στη Βουλή
-

Σε παρτίδα πόκερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η ψήφος των αποδήμων. Η πολυπόθητη σύγκλιση που επιδιώκει η κυβέρνηση και η οποία φαινόταν να επιτυγχάνεται, οδηγώντας σε μια ιστορική συμφωνία, δείχνει να καταρρέει.

Αν και τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο αφού μέχρι και την ύστατη ώρα μπορούν να γίνουν αλλαγές και τροποποιήσεις, το κλίμα αυτή τη στιγμή στη Βουλή είναι δυσοίωνο. Η προσθήκη της φράσης που επιβεβαιώνει τον «πραγματικό δεσμό» με την Ελλάδα, που ζητούσαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έγινε αποδεκτός από τη ΝΔ, ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν δείχνει ικανοποιημένη με στελέχη της να αναφέρουν ότι δεν καλύπτονται από τη νέα διατύπωση.

Από το βήμα της Βουλής ο  γενικός εισηγητής Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε μεν ότι έγιναν δεκτές παρατηρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, υπάρχουν ζητήματα που δεν έχουν ρυθμιστεί. Πρόσθεσε δε, πως σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ, προβλέπονται τρεις διαφορετικές πλειοψηφίες για το νόμο που θα ρυθμίσει την ψήφο των αποδήμων. Με τις τρεις ψηφοφορίες διαφωνεί και το Κίνημα Αλλαγής. 

Τον τόνο έδωσε από τη Νίκαια, χθες βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τη ΝΔ για εμπαιγμό των ομογενών. «Τους καλώ να το ξανασκεφθούν, να ξανασκεφθούν την πρότασή μας. Η πρότασή μας είναι τεκμηριωμένη, αφορά την ομογένεια. Όσοι μας ακούν ή θα μας ακούσουνε ομογενείς συμπολίτες μας στην Αμερική στην Αυστραλία, να καταλάβουν ότι τους κοροϊδέψανε ψιλό γαζί», είπε ο τέως πρωθυπουργός.