Πολιτική

22 Οκτωβρίου 2019 22:46

Προανακριτική για Novartis: “άναψαν τα αίματα” και… στους διαδρόμους της Βουλής

Διάβασέ μου το...

Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος λίγο έλλειψε να “πιαστούν στα χέρα” με τον Θανάση Πλεύρη. “Τα άκουσε” και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος

Προανακριτική για Novartis: “άναψαν τα αίματα” και… στους διαδρόμους της Βουλής
-

Εκρηκτικό, εντός και εκτός της αίθουσας που συνεδριάζει η Προανακριτική Επιτροπή, ήταν το κλίμα στη Βουλή, με την ένταση και τους καυγάδες να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. 

Το αίτημα ΝΔ- ΚΙΝΑΛ να εξαιρεθούν από μέλη της Επιτροπής ο Παύλος Πολακης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος "άναψε τα αίματα". 

Στους διαδρόμους της Βουλής, οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «πλακώθηκαν» άγρια με τον Θανάση Πλεύρη της ΝΔ όταν εκείνος έδειχνε στους δημοσιογράφους το e-mail με την λίστα των μαρτύρων που πρότεινε η ΝΔ, με ώρα 16.40. 

Βλέποντας τη «σκηνή» ο Παύλος Πολακης επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ και εισηγητή της πλειοψηφίας στην Επιτροπη, ότι άλλαξε το συνημμένο με το e-mail αφού νωρίτερα είχε έρθει σε συνεννόηση με το ΚΙΝΑΛ. 

Θ. Πλεύρης : τεχνικά πως μπόρεσα να αλλάξω το αρχείο; 

Π. Πολάκης : Αποφάσισαν μαζί με τον Κεγκέρογλου να μας βγάλουν εκτός για να προφυλάξουν τον Φρουζή από τις δικές μας ερωτήσεις και έρχεται τώρα να μας δείξει ότι μάθαμε χθες κομπιούτερ. Άσε μας . Δεν μας το μοίρασαν στην αρχή επίτηδες. Έδωσαν στην αρχή τον άλλον έδωσα του ΠΑΣΟΚ και δεν μας το μοίρασαν αυτό, πήγαν και το έφτιαξαν και μετά μας το έδωσαν. 

Περνώντας ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αποκάλεσε τον Θανάση Πλεύρη «φασίστα», ενώ στον καυγά ενεπλάκη και ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος. 

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν μιλάω με σένα άντε από δω φασίστα. 

Π. Πολάκης: Άντε Καραγκιόζη… 

Δ. Μαρκόπουλος: Άντε ρε, άντε ρε, τέτοιο ήθος… 

Ο Παύλος Πολάκης σε έντονο ύφος τον αποκάλεσε «πληρωμένο παπαγαλάκι» και «δολοφόνο χαρακτήρων». 

Π. Πολάκης: Μην μας πιάνεις στο στόμα σου, το ψωμί μας εμείς το βγάζουμε τίμια, δεν είμαστε σαν κι εσένα… 

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ η εξαίρεση του Δ. Τζανακοπουλου και Π. Πολακη από τη σύνθεση της Προανακριτικης Επιτροπής θα συνιστά σκάνδαλο υπέρ της προστασίας του πρωταγωνιστή του σκανδάλου Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή. Εκτιμούν δε, πως εάν γίνει δεκτό το αίτημα από την πλειοψηφία, θα πρόκειται περί πολιτικής αυτοκτονίας.