Πολιτική

18 Αυγούστου 2019 17:41

Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη για μείωση πλεονασμάτων και επενδύσεις

Διάβασέ μου το...

“Θερμές” προμηνύονται οι επόμενες εβδομάδες, καθώς ο Πρωθυπουργός θα έχει σειρά κρίσιμων επαφών στο εξωτερικό.

Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη για μείωση πλεονασμάτων και επενδύσεις
-

Του Δημήτρη Κοτταρίδη

Με στόχο την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης, αλλά και για να παρουσιάσει το σχέδιό του για την οικονομία με προσέλκυση επενδύσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά σειρά επαφών στο εξωτερικό.

Ο Πρωθυπουργός στις 22 Αυγούστου θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, στις 29 του ίδιου μήνα θα είναι στο Βερολίνο για συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, στις 2 Σεπτεμβρίου πετάει για Άμστερνταμ, ενώ από τις 23 Σεπτεμβρίου και σχεδόν για μία εβδομάδα θα είναι στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ και για επαφές.

Στόχος του κ. Μητσοτάκη, μεταξύ άλλων, είναι να θέσει και το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο για νέες μειώσεις στη φορολογία.

“Σύμμαχος” στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι πάντως τα νέα στοιχεία για την πορεία του προϋπολογισμού, που δείχνουν πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 1,8 δισ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Αυτήν την εβδομάδα επιστρέφει στις... ράγες η κυβερνητική δραστηριότητα, με την υπογραφή της εγκυκλίου που καταργεί τον βάσιμο λόγο απόλυσης, για την οποία ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τονίζει πως βάζει τέλος στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ