Διπλωματία

09 Δεκεμβρίου 2018 15:00

Ελεύθερος ο αστυνομικός - φρουρός βουλευτή που συνελήφθη στους Άγιους Σαράντα

Text to Speech

Νωρίτερα οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα. Πώς του συμπεριφέρθηκαν οι αλβανικές Αρχές.

Ελεύθερος ο αστυνομικός - φρουρός βουλευτή που συνελήφθη στους Άγιους Σαράντα

Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στους Αγίους Σαράντα ο αστυνομικός - φρουρός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Γιόγιακα, ο οποίος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου από Αλβανούς αστυνομικούς, ενώ συνόδευε τον  κ. Γιόγιακα καθ΄ οδόν για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στους Βουλιαράτες.   

Ο αστυνομικός ο οποίος οδηγήθηκε στον τοπικό εισαγγελέα είναι καλά στην υγεία του. Οι Αλβανοί αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, του συμπεριφέρθηκαν άψογα, καθώς όπως αναφέρεται δεν κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα  των Αγίων Σαράντα, αλλά  σε δωμάτιο στο νοσοκομείο της πόλης, όπου και διανυκτέρευσε. 

Οι άνθρωποι του ελληνικού προξενείου και μέλη της μειονότητας βρέθηκαν  κοντά του από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του. 

Σύμφωνα με τις αλβανικές Αρχές, δεν τήρησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες που όφειλε, ώστε να πάρει την σχετική άδεια από τις αλβανικές αρχές για να περάσει από τα σύνορα με το υπηρεσιακό του όπλο, το οποίο είχε έξι σφαίρες.

Επισήμως πάντως, πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας δεν επιβεβαιώνουν τις δημοσιογραφικές πληροφορίες περί απελευθέρωσης του αστυνομικού. 

 

VIDEO