Γενικά

03 Ιουνίου 2016 16:39

Διευκρινίσεις ΥΠΕΘΑ για το στρατόπεδο Καλαμάτας

Text to Speech

Το ποσοστό στελέχωσης του στρατοπέδου Καλαμάτας αναμένεται να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό, ώστε να εξυπηρετεί ανάγκες φύλαξης.

Διευκρινίσεις ΥΠΕΘΑ για το στρατόπεδο Καλαμάτας

Το κλείσιμο του στρατοπέδου Καλαμάτας προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι έτσι θα βρεθούν χρήματα για τη σωτηρία των ειδικών μισθολογίων. «Δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά», δήλωσε χθες στη Βουλή, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Σήμερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να δώσει διευκρινίσεις, επισημαίνοντας ότι το στρατόπεδο της Καλαμάτας δεν θα κλείσει «αλλά σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό για τη λειτουργία του στρατοπέδου το ποσοστό στελέχωσης του θα μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό, ώστε να εξυπηρετεί ανάγκες φύλαξης».

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σημειώνει ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και στο πλαίσιο αυτής εξετάζεται ο εξορθολογισμός και ο τρόπος λειτουργίας στρατοπέδων σε όλη την Επικράτεια».

«Όσον αφορά την Καλαμάτα, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό για τη λειτουργία του στρατοπέδου το ποσοστό στελέχωσης του θα μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό, ώστε να εξυπηρετεί ανάγκες φύλαξης. Θα ενισχυθεί επίσης η Αεροπορική Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, με την μετατροπή και την πλήρη εξέλιξή της σε Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης» προσθέτει το ΥΠΕΘΑ.

VIDEO