Κυβέρνηση

24 Φεβρουαρίου 2016 20:42

Αποστόλου στον ΑΝΤ1: ότι υπήρχε για τους αγρότες, έχει δοθεί

Text to Speech

Να αντιληφθούν την γενικότερη οικονομική κατάσταση τους καλεί ο Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης. Τι είπε για τα μπλόκα. Ωφελημένο δηλώνει το 85% των αγροτών απο τις αλλαγές.

Αποστόλου στον ΑΝΤ1: ότι υπήρχε για τους αγρότες, έχει δοθεί

«Ότι μπορούσαμε να δώσουμε, το δώσαμε στους αγρότες, ειδικά στο δημοσιονομικό κομμάτι», είπε μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, «τελειώνοντας» πριν καν αρχίσει το δεύτερο επεισόδιο του διαλόγου με τους αγρότες, το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι υπήρχε, δόθηκε στους αγρότες, δεν ξέρω αν αύριο ο Πρωθυπουργός έχει κάτι διαφορετικό να τους πει».

«Οι αγρότες, όχι μόνο δεν έχουν να χάσουν κάτι, αλλά θα βγουν κερδισμένοι» είναι το μήνυμα του Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος κάλεσε τους αγρότες να αντιληφθούν για τα αιτήματα τους την γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά «οι αγρότες πρέπει να καταλάβουν ότι είχαν τις λιγότερες ως τώρα επιπτώσεις από την κρίση, από την οποία ταλαιπωρείται η κοινωνία».

Αναφερόμενος δε στο πρώτο ραντεβού του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε ότι «ίσως δεν αντιλήφθηκαν τι τους έδωσε ο Πρωθυπουργός, τι πραγματικά τους δόθηκε», σχολιάζοντας δηκτικά «είδα τους αγρότες όταν τελείωσε η συζήτηση, έκαναν δηλώσεις ότι έγινε εποικοδομητικός διάλογο, αλλά μόλις πήγαν στα μπλόκα η άποψη τους άλλαξε», συμπληρώνοντας «δεν μπορώ να μπω στην ψυχολογία αυτών που ηγούνται των κινητοποιήσεων των αγροτών.

«Ωφελημένο το 85% των αγροτών»

«Όταν έχουμε σήμερα φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και με τις αλλαγές τουλάχιστον για το 85% των αγροτών διασφαλίζεται ένα αφορολόγητο γύρω στις 12.000 ευρώ, σημαίνει ότι θα υπάρξει μια φοροαπαλλαγή, που αν την συγκρίνουμε με τις επιπτώσεις για να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα του Ασφαλιστικού, ο λογαριασμός βγάζει ότι θα είναι κερδισμένοι το λιγότερο κατά 200 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου.

«Τώρα, όσοι έχουν εισόδημα 15.000 ευρώ κτλ, ας αντιληφθούν την γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση» προσέθεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, λέγοντας στην Μαρία Χούκλη «φαντάζεστε: 12.000 ευρώ αφορολόγητο, δηλαδή 1000 ευρώ το μήνα, την ώρα που οι μισθωτοί έχουν υποστεί τόσα πολλά».

Αναφερόμενος σε αιτήματα του αγροτικού κόσμου για μείωση του κόστους παραγωγής πχ. με την μείωση του φόρου στο πετρέλαιο, ο κ. Αποστόλου απάντησε ότι «είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν, αυτήν την ώρα, όταν έχουμε υπογράψει συμφωνία να μην καταργηθεί ο ΕΦΚ πετρελαίου κτλ. Είναι δύσκολο να υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής», συμπληρώνοντας «με πόνο τα υπογράψαμε κι εμείς, αλλά…», ενώ είπε ότι «ήλθε μια συμφωνία πριν από τις εκλογές και την θέσαμε υπόψη των πολιτών». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO