Χαλκιδική

17 Νοεμβρίου 2023 16:44

Χαλκιδική - εξαφάνιση ελαιολάδου: “Γνώριμα χέρια” αφαίρεσαν το εμπόρευμα από Συνεταιρισμό

Διάβασέ μου το...

Ποια η ανατροπή στην υπόθεση κλοπής που καταγγλέθηκε τον Οκτώβριο και πώς κατήγοροι βρέθηκαν κατηγορούμενοι.

Χαλκιδική -  εξαφάνιση ελαιολάδου: “Γνώριμα χέρια” αφαίρεσαν το εμπόρευμα από Συνεταιρισμό
-

Μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης, της απάτης και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος, σε αγροτικό συνεταιρισμό σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, τον Οκτώβριο του 2023, στο Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου, καταγγέλθηκε κλοπή μεγάλης ποσότητας ελαιολάδου, από τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης του εν λόγω συνεταιρισμού.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Βόρεια Ελλάδα Βαγγέλης Κοκολάκος, στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας, δεν προέκυψε η τέλεση κλοπής, ωστόσο διαπιστώθηκαν τα ανωτέρω αδικήματα, με χρόνο τέλεσης που προσδιορίζεται από την άνοιξη του 2022 έως το καλοκαίρι του 2023, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για παρελθόντα έτη.

Η συνολική ποσότητα του ελαιολάδου, για το οποίο διερευνάται η αφαίρεσή του, υπερβαίνει τους 80 τόνους. Επίσης διερευνάται η νόθευση και παράτυπη διάθεση ποσοτήτων ελαιολάδου.

Κατόπιν ενεργειών του Τμήματος Ασφάλειας Πολύγυρου, η μονάδα του αγροτικού συνεταιρισμού έχει σφραγισθεί από τις αρμόδιες Αρχές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Ειδήσεις σήμερα:

Πολυτεχνείο - Μέσα Μεταφοράς: Κλειστοί σταθμοί του Μετρό και αλλαγές σε δρομολόγια

Εθνική Ανδρών: Οι συνεργάτες του Βασίλη Σπανούλη

Πολυτεχνείο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι

VIDEO