Πιερία

26 Δεκεμβρίου 2022 11:38 Τελευταία ενημέρωση : 26 Δεκεμβρίου 2022 20:14

Όλυμπος: Ο ορειβάτης ανασύρθηκε νεκρός

Διάβασέ μου το...

Με ελικόπτερο Super Puma απομακρύνθηκε η σορός του άνδρα, ο οποίος εντοπίστηκε απο φίλο του, σε απόκρημνο σημείο, χωρίς τις αισθήσεις του.

Όλυμπος: Ο ορειβάτης ανασύρθηκε νεκρός
-


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο ορειβάτηςπου εντοπίστηκε το μεσημέρι ανήμερα Χριστουγέννων σε χαράδρα βάθους 400 μέτρων στον Όλυμπο, ενώ βρισκόταν με έναν φίλο του στη βάση του Λουκιού του Μύτικα στα 2.700 μέτρα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν τον άνδρα σήμερα με Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, τον εντόπισαν χωρίς αισθήσεις του, τον ανέσυραν στο ελικόπτερο και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο ορειβάτης εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τον φίλο του, ο οποίος ωστόσο δεν είχε τη δυνατότητα να τον πλησιάσει, καθώς το σημείο είναι πολύ απόκρημνο.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει:

"Απογευματινές ώρες χθες, Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2022, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για τον εντοπισμό άνδρα στην περιοχή Στεφάνι Λούκι στο όρος Όλυμπος, έπειτα από πτώση του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με τρία (3) οχήματα και συγκεκριμένα, οι Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου καθώς και της 2ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν τον άνδρα, πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2022 με Ε/Π Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον εντόπισαν χωρίς αισθήσεις, τον ανέσυραν στο Ε/Π και στη συνέχεια ο άνδρας διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες, σήμερα Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2022".

Ειδήσεις σήμερα:

Ιεράπετρα: Μυστήριο με με οδηγό που βρέθηκε πεσμένος δίπλα στην… όρθια μηχανή του

Ινδικός Ωκεανός: Το φονικό τσουνάμι με τους 230000 νεκρούς

Κακοκαιρία στις ΗΠΑ: O “κυκλώνας - φονιάς” παρέλυσε την χώρα (εικόνες)

VIDEO