Θεσσαλονίκη

15 Απριλίου 2021 07:17

Self test σε σχολεία: Μήνυση και κατάληψη στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Η μητέρα που υπέβαλε μήνυση στη διοίκηση του σχολείου μιλά στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Self test σε σχολεία: Μήνυση και κατάληψη στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)
-

«Αναξιόπιστα» χαρακτήρισε η μητέρα του μαθητή που υπέβαλε μήνυση στη διοίκηση του 1ου Λυκείου Ευόσμου, όπου φοιτεί ο γιος της , λόγω του ότι δεν τον άφησαν να μπει στο μάθημα επειδή δεν είχε κάνει το self test.

Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη μετά το περιστατικό και η μητέρα μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» υποστήριξε ότι «τα self test είναι αναξιόπιστα», αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο αναγράφεται στις οδηγίες.

 «Βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του», ανέφερε.

Η ίδια υπέβαλε «μήνυση κατά της διοίκησης του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου γιατί δεν μπορεί ένας μαθητής να μένει εκτός σχολείου και να κινδυνεύει να μείνει από απουσίες», μετά την άρνηση της διεύθυνσης να του επιτρέψει να παρακολουθήσει το μάθημά του επειδή δεν είχε υποβληθεί σε self test.

«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τα self test αντικρούονται με τα ιατρικά κέντρα», υποστήριξε η μητέρα και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν μέσα τα self tests ούτε πώς μπορούν να λειτουργήσουν στον οργανισμό κάθε παιδιού».

Μάλιστα, είπε πως η ίδια έχει νοσήσει από κορονοϊό, με όλα τα συμπτώματα και «το έχω αντιμετωπίσει με σωστή αγωγή που μου υπέδειξε γιατρός».

Ερωτηθείσα πώς διαπίστωσε ότι είχε κορονοϊό, είπε πως είχε κάνει  μοριακό τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο.

«Το σχολείο ανήκει στα παιδιά», είπε, ενώ κατήγγειλε ότι ο λυκειάρχης την «έσπρωξε» μαζί με το παιδί της και στραμπούληξε το χέρι της.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Αφγανιστάν

Τριμερής των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Κύπρου – Λιβάνου

Εμβόλιο AstraZeneca: στα σκουπίδια χιλιάδες εμβόλια που έληξαν

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO