Ρεθύμνου

01 Νοεμβρίου 2019 22:24

Αθώος ο 45χρονος για την δολοφονία του Παντελή Δουρουντάκη

Διάβασέ μου το...

Ο 45χρονος κατηγορείτο για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Τι έκρινε την απόφαση δικαστών και ενόρκων. Μειοψήφησε η Πρόεδρος.

Αθώος ο 45χρονος για την δολοφονία του Παντελή Δουρουντάκη
-

Αθώος κρίθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου ο 45χρονος Κρητικός, ο οποίος τον Μάρτιο του 2018, πυροβόλησε θανάσιμα τον 70χρονο Παντελή Δουρουντάκη.

Ο 45χρονος εκατηγορείτο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ωστόσο αθωώθηκε κατά πλειοψηφία (6-1), αφού το δικαστήριο έκρινε ότι πυροβόλησε τον αείμνηστο Δουρουντάκη, ευρισκόμενος σε άμυνα.

Μειοψήφησε η πρόεδρος του δικαστηρίου που είχε την άποψη ότι ο βασικός κατηγορούμενος πρέπει να κριθεί ένοχος σε βρασμό ψυχικής ορμής.

Η χήρα του εκλιπόντος, δυσαρεστημένη από την απόφαση, φώναζε και απειλούσε και μετά από αρκετά ώρα αναχώρησε από το δικαστήριο, ενώ νωρίτερα το απόγευμα, φορτισμένη και πάλι ψυχολογικά, είχε βγει έξω από την αίθουσα, βρίζοντας τους κατηγορούμενους.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων έκαναν δηλώσεις, όμως όχι οι συνήγοροι της οικογένειας του θύματος, οι οποίοι είπαν ότι θα μιλήσουν κάποια άλλη στιγμή, εννοώντας στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η εκδίκαση της υπόθεσης διήρκεσε περίπου 14 ώρες.

Πηγή: neakriti.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO