Φωκίδα

01 Σεπτεμβρίου 2019 14:47 Τελευταία ενημέρωση : 01 Σεπτεμβρίου 2019 20:50

Μεγάλη φωτιά στην Φωκίδα

Διάβασέ μου το...

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική που έστειλε ισχυρές δυνάμεις στο σημείο. Εκκενώθηκαν δυο χωριά. Ζημιές υπέστη μια αγροικία.

Μεγάλη φωτιά στην Φωκίδα
-

Συναγερμός "σήμανε" στην Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Φωκίδα, η οποία πλέον έχει οριοθετηθεί και βρίσκεται σε ύφεση.

Οι φλόγες ξεπήδησαν σε δασική έκταση, κοντά στα χωριά Κλήμα και Μαγούλα, στον Δήμο Δωρίδος στη Φωκίδα.

Οι πρώτες δυνάμεις που έφτασαν στην περιοχή ζήτησαν ενισχύσεις και έτσι συνολικά επιχείρησαν 78 πυροσβέστες με 30 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Ρίψεις νερού απο αέρος, έκαναν 2 Canadair, 2 PZL και 2 ελικοπτέρα. Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνέδραμαν δύο χωματουργικά μηχανήματα και δύο υδροφόρες των ΟΤΑ, με το ανάλογο προσωπικό.

Φωτιά - Φωκίδα - Κλήμα

Προληπτικά εκκενώθηκαν τα χωριά Κλήμα και Μαγούλα, καθώς ήταν πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα στους κατοίκους τους, οι οποίοι στην πλειονότητά τους, είναι ηλικιωμένοι. 

Επίσης, μαρτυρίες κάνουν λόγο για ζημιές που υπέστη μια ακατοίκητη αγροικία στην περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν όλο το βράδυ στην περιοχή για προληπτικούς λόγους.

Φωτιά - Φωκίδα - Κλήμα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 36 δασικές πυρκαγιές.

Συνολικά επιχείρησαν 416 πυροσβέστες, 165 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης.

Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Φωτιά - Φωκίδα - Κλήμα

Βίντεο: nafpaktianews.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO