Μαγνησία

23 Αυγούστου 2019 15:04

Πήλιο: αγέλες λύκων κατασπαράζουν κοπάδια

Διάβασέ μου το...

Σε απόγνωση οι κάτοικοι πολλών χωριών. Οι αγέλες των λύκων «επισκέπτονται» πλέον τα πρώτα σπίτια των χωριών.

Πήλιο: αγέλες λύκων κατασπαράζουν κοπάδια

Στα όρια των χωριών έφτασαν οι λύκοι στο Νότιο Πήλιο, και «εξαφανίζουν» ολόκληρα κοπάδια. Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, καθώς τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες μέρες.

Το πρόβλημα με την εμφάνιση λύκων στην περιοχή του νοτίου Πηλίου υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά όπως αναφέρει το taxydromos.gr, τους τελευταίους μήνες δε, οι επιθέσεις λύκων σε κοπάδια κτηνοτρόφων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Το τελευταίο διάστημα, δεν είναι λίγοι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής που έχουν δει να «εξαφανίζεται» ακόμη και το μισό τους κοπάδι!

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του taxydromos.gr, κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαύκου αποφάσισαν να απευθυνθούν στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη αναζητώντας λύση.

Την Πέμπτη επισκέφθηκαν στο γραφείο της, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, η οποία δήλωσε αναρμόδια και τους παρέπεμψε στο Δασαρχείο και την Αστυνομία.

Προβληματισμένοι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής ετοιμάζονται να συστήσουν σύλλογο για να μπορέσουν να έχουν παρεμβατικό λόγο.

«Όταν βραδιάζει γύρω στις 9 μ.μ. ακούς του λύκους να ουρλιάζουν. Έχουν φθάσει πλέον κοντά στα χωριά. Σε λίγο δεν θα μπορούμε να βγούμε ούτε έξω από τα σπίτια μας. Δεν ζητάμε ευθύνες. Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ζητάμε. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τα ζώα μας στα μαντριά και να τα ταΐζουμε. Οι τιμές των ζωοτροφών είναι στα ύψη και οι επιδοτήσεις που παίρνουμε δεν φθάνουν. Οι λύκοι έχουν αρχίσει και γίνονται επικίνδυνοι. Σε ένα μήνα θα ξεκινήσει η συγκομιδή της ελιάς. Πώς θα πάμε στα κτήματά μας;», ξεσπά κτηνοτρόφος της περιοχής.

VIDEO