Οικονομία

Σήμερα10:55

Ερυθρά Θάλασσα - Χούθι: “Χτύπημα” σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Επίθεση με ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV), εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούθι σε ελληνικών συμφερόντων πλοίο. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του πληρώματος.

Ερυθρά Θάλασσα - Χούθι: “Χτύπημα” σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων (βίντεο)
-

Ακόμη μία επίθεση σε πλοίο, πραγματοποίησαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης και μάλιστα διέρρευσαν βίντεο που αποτυπώνει την επίθεση αυτή.

Όπως τόνισε σε ανάρτησή της στο “Χ”, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM), οι Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν σε ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου με σημαία Λιβερίας, ιδιοκτησίας των Νήσων Μάρσαλ και ελληνικής εκμετάλλευσης, με ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV) στην Ερυθρά Θάλασσα. Το USV προκάλεσε ζημιές, αλλά πλοίο δεν ζήτησε βοήθεια, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Οι Χούθι, όπως ανακοίνωσαν, στοχοποίησαν, εξαπολύοντας βαλλιστικούς πυραύλους, εναέρια και ναυτικά drones, τρία εμπορικά πλοία – δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν καύσιμα. Δύο από αυτά πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα και το τρίτο στη Μεσόγειο, με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να επιβεβαιώνουν τις δύο από τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Χούθι, Σαρία, τα πλοία επελέγησαν επειδή οι πλοιοκτήτριες εταιρείες χρησιμοποιούν «ισραηλινά λιμάνια».

Από τον Νοέμβριο, οι επιθέσεις των Χούθι έχουν επιβαρύνει οικονομικά το παγκόσμιο εμπόριο, αναγκάζοντας τους πλοιοκτήτες να δρομολογούν τα πλοία μακριά από τη σύντομη διαδρομή μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και προς τη μεγαλύτερη και ακριβότερη διαδρομή γύρω από την Αφρική.

Αποτελούν επίσης κίνδυνο για το περιβάλλον καθώς πέρα από τον κίνδυνο διαρροής πετρελαίου στη θάλασσα από τις επιθέσεις τους, τα ίδια τα πλοία αναγκάζονται να καταναλώνουν πολύ περισσότερα καύσιμα, εκπέμποντας πολλαπλάσια αέρια προς την ατμόσφαιρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρεύμα: Το έκτακτο τέλος στους παραγωγούς και η επιδότηση στους καταναλωτές

Αγία Μαρίνα: Η νεαρή που ταπείνωσε τον διάβολο

Καύσωνας: Έως 43 βαθμούς η θερμοκρασία - Οδηγίες για ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ