Οικονομία

13 Ιουνίου 2024 09:52

Έβρος: Κατασχέθηκαν 55000 λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα

Διάβασέ μου το...

Η συνολική αξία των κατασχεθέντων και το παράνομο κέρδος που θα αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση ανέρχεται σε ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Έβρος: Κατασχέθηκαν 55000 λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα
-

Στην κατάσχεση περισσότερων από 55.000 παράνομων ηλεκτρονικών τσιγάρων προχώρησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών την Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Ιουνίου.

Μάλιστα οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν 9 άτομα, οι οποίοι φαίνεται να είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης η οποία μετέφερε λαθραία τα ηλεκτρονικά τσιγάρα από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Η συνολική αξία των κατασχεθέντων και συνάμα το παράνομο κέρδος που θα αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση ανέρχεται σε ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν την 10 και 11-6-2024 σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, επτά ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Αναλυτικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με τη δράση εγκληματικού κυκλώματος το οποίο μεταφέρει λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα από Ελλάδα στην Τουρκία με τη χρήση βάρκας μέσω του ποταμού Έβρου, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια αυτής οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν αρχικά τους τρεις ημεδαπούς, οι οποίοι νωρίτερα απέκρυψαν σε παραθαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης, κιβώτια που περιείχαν συνολικά 5.900 ηλεκτρονικά τσιγάρα, με σκοπό να τα εξάγουν παράνομα στην Τουρκία.

Μετά από επιστάμενη έρευνα και σχετικές αναζητήσεις οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν επίσης δύο αλλοδαπούς και τρεις ημεδαπούς σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης, για τους οποίους πιστοποιήθηκε η δράση τους στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση.

Ακολούθησαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των δραστών και σε μία αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως χώρο απόκρυψης των λαθραίων, όπου βρέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών τσιγάρων, κινητά τηλέφωνα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Λαθραία τσιγάρα

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • 505 λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα
  • 620 μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα
  • 5 οχήματα
  • 2 βάρκες
  • 31 ανταλλακτικά αυτοκινήτων
  • χρηματικό ποσό των 1.250 ευρώ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική αξία των κατασχεθέντων και συνάμα το παράνομο κέρδος που θα αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση ανέρχεται σε ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Λαθραία τσιγάρα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία - Σύζυγος 37χρονου: Εύχομαι να βγει πεθαμένος από κει μέσα…

Καβούρι: Ελεγχόμενη έκρηξη σε αντιαρματική νάρκη μέσα στην θάλασσα (βίντεο)

Γάζα: Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα - Προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ