Οικονομία

11 Ιουνίου 2024 23:46

Κρήτη: Παράνομο αποστακτήριο εντοπίστηκε σε σπίτι (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Τα ευρήματα των Αρχών κατά την έρευνα σε ειδικό χώρο σπιτιού στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Κρήτη: Παράνομο αποστακτήριο εντοπίστηκε σε σπίτι (εικόνες)
-

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε την Δευτέρα, έφερε στο φως παράνομο αποστακτήριο παραγωγής αλκοολούχων ποτών στο Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οικίας.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, εντασσόταν στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου και των δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της παραγωγής και διακίνησης παράνομων νοθευμένων αλκοολούχων ποτών. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και ειδικές διατάξεις που αφορούν την αιθυλική αλκοόλη και τα αλκοολούχα ποτά.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οικίας, εγκαταστημένος εξοπλισμός συστήματος απόσταξης αλκοολούχων ποτών, ο οποίος βρισκόταν σε λειτουργία. Οι έρευνες συνεχίστηκαν σε άλλο χώρο ιδιοκτησίας του ανωτέρω ημεδαπού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.890 λίτρα αλκοολούχου υγρού, 61 πλαστικές δεξαμενές με παραπάνω από 82.900 λίτρα με υγρό άγνωστης σύστασης, πλαστικά κυτία περιέχοντα χημική ουσία - ποτάσα, 80 κιλά λευκής ζάχαρης, 7,5 κιλά μαγιά οινοποίησης, ποσότητα σκόνης αλκοολικής ζύμωσης, πλήθος τεμαχίων εμφιάλωσης αποθήκευσης και συσκευασίας αλκοολούχων ποτών και τρία αλκοολόμετρα.

Κρήτη - παράνομο αποστακτήριο

Τα κατασχεθέντα υγρά θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους ώστε να προσδιοριστεί η χημική τους σύσταση.

Σύμφωνα με την αστυνομια, η επιχείρηση στήθηκε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε./ Επιχειρησιακής Διεύθυνση Αττικής/Υποδιεύθυνση Β'/ Τμήμα Η' και με την συνδρομή αστυνομικών Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου.

Κρήτη - παράνομο αποστακτήριο

Η προανάκριση ενεργείται από το τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Ειδήσεις σήμερα:

Χανιά: Νεκρός νεαρός ναυαγοσώστης μετά από καβγά

Πάτρα: Σεισμός έγινε αισθητός σε Αχαΐα και Ηλεία

Εμπρησμός: Συλλήψεις και πρόστιμα στη βόρεια Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ