Οικονομία

17 Μαΐου 2024 09:07 Τελευταία ενημέρωση : 17 Μαΐου 2024 20:44

Διαμαρτυρία αστυνομικών: Κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα

Διάβασέ μου το...

Διαμαρτύρονται για την κατακόρυφη περικοπή του επιδόματος που εισπράττουν για την πληρωμή στέγης, σε περίπτωση απόσπασης σε άλλο νομό.

Διαμαρτυρία αστυνομικών: Κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα
-

Σε διαμαρτυρία στην Πλατεία Συντάγματος σε… σκηνές προχώρησαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών υπαλλήλων την Παρασκευή, ζητώντας την αύξηση του Επιδόματος Μετεγκατάστασής τους.

Όπως δήλωσε στην καθημερινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΑΣτυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρης Γερακαράκος, ο συγκεκριμένος κλάδος δεν αντιμετωπίζει αυξήσεις αλλά περικοπές. Συγκεκριμένα τη Μεγάλη Δευτέρα 29.04 η κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία με την οποία μειώθηκε από 100 σε 30 ευρώ την ημέρα, το επίδομα μετεγκατάστασης, δηλαδή η δαπάνη για την κάλυψη αναγκών στέγης, για όσους αστυνομικούς αποσπώνται για διάστημα, συνήθως, μέχρι τριών μηνών, σε άλλη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση από εκείνη, στην οποία υπάγεται η οργανική τους θέση.

«Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός συναδέλφου ο οποίος λαμβάνει αυτή την απόσπαση από ΓΑΔ της επαρχίας προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Πείτε μου εσείς πού θα μπορέσει να βρει κατάλυμα με 30 ευρώ την ημέρα. Πού θέλουν να μας καταντήσουν; Να κοιμόμαστε όπου βρούμε ξαπλώνοντας πάνω στις αποσκευές μας;» σημείωσε ο κ. Γερακαράκος.

Ερωτηθείς για το αν αντιμετωπίζουν την ίδια δυσκολία και άλλοι κλάδοι όως π.χ. οι εκπαιδευτικοί, ο κ. Γερακαράκος απάντησε ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τις χρηματικές αποζημιώσεις μετεγκατάστασης, είναι διατάξεις οι οποίες αφορούν το σύνολο του δημοσίου τομέα.

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία - Μενίδι: Ο δράστης έμεινε για ώρες στον τόπο του εγκλήματος, “δίπλα” στους αστυνομικούς

F1 - Grand Prix στην Ίμολα: Αποκλειστικά στο ANT1+ και στον ΑΝΤ1

Παναθηναϊκός - Τερίμ: διαζύγιο μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ